Position: hotel888 > kræft >

chondrocyt podning

   Siden sin første brug i 1987 , har brugen af Autolog Chondrocyt implantation ( ACI ) for brusk reparation fanget mediernes opmærksomhed og fik en plads i den kirurgiske værktøjskassen . I denne procedure bruskceller eller chondrocytter , høstet er fra en patients egen brusk , multipliceret i kultur og podede ind på den skadede lokalitet

Brusk og chondrocytter


Brusk beskytter enderne af knoglerne fra gnide sammen , men det kan blive beskadiget af fælles skade eller inflammatoriske sygdomme som gigt . Chondrocytter er sparsomme i brusk , og de er ofte placeret langt fra næringsstof-rige blodkar . På grund af dette, brusk modsætning knogle eller hud , er langsom til at helbrede og varige skader kan resultere i mangel af kirurgiske indgreb . ACI virker ved at øge antallet af chondrocytter rådighed for at gøre brusken på skaderne site .

Procedure


ACI kræver to separate kirurgiske procedurer . Under den første operation , er chondrocytter høstet i et brusk stik fra en donor site , som regel i toppen af knæleddet . Cellerne bliver derefter udvindes og dyrket i særlige næringsstof medium. Efter omkring to uger , er den anden operation udføres. Den beskadigede brusk er grundigt fjernet , efterlader et hul i det omgivende raske brusk . En lille del af periost , den tynde hinde , der dækker alle lange knogler , der høstes og bruges til at dække den tomme hul . De chondrocytter injiceres ind i hullet og det kirurgiske område er lukket .

Indikationer


Ifølge en nylig undersøgelse , har ACI nu blevet brugt på over 15. 000 patienter . Oprindeligt proceduren blev udført for patienter med beskadigede knæ brusk , og det bruges nu til skade på fodleddet så godt. På grund af behovet for sunde brusk omkring hullet , er ACI øjeblikket ikke indiceret til patienter med meget store skader lokaliteter eller systemisk bruskskader gerne , at set i svær leddegigt . Samtidig kan relativt lille skade lokaliteter blive repareret ved hjælp af autolog brusk tilsluttes direkte , uden behov for at isolere og dyrkning af chondrocytter eller et andet kirurgisk indgreb . ACI er derfor angivet i et relativt snævert interval af patienter , med de bedste resultater ses hos patienter med skade-forårsaget defekter mellem 3 mm om og 10 mm i diameter .

Resultater

Talrige undersøgelser har vist effekt af ACI . I en undersøgelse , hvor halvdelen af patienterne fik ACI og halv modtaget mosaicplasty , hvor flere brusk stik er høstet og direkte transplanteret i skaden grunden, havde ACI patienterne betydeligt bedre resultater . I den patientpopulation , hvor det har været brugt , en succesrate på omkring 80 til 90 procent er blevet rapporteret , som defineret af reduceret smerte og øget funktion . En undersøgelse fra 2002 af 61 patienter viste, at i en vellykket tilfælde resulterer brusk kan forblive stabil i mindst 10 år . I tilfælde, hvor det reparerede fælles senere blev probed arthroscopically havde brusk i defekten samme udseende og konsistens som de oprindelige brusk .

Fordele og ulemper

Som beskrevet i de foregående afsnit , ACI har en høj succesrate sats i patienter med snævert definerede bruskskader . Hos disse patienter er regenereret brusk holdbare og strukturelt ligner den oprindelige brusk . De vigtigste ulemper ved ACI er behov for to kirurgiske procedurer , teknisk krævende kirurgiske teknik , og den høje pris . En anden ulempe er den begrænsede patientpopulation , som teknikken kan anvendes .

Stillads-Assisted ACI

Nogle nye teknikker er til rådighed , hvor de chondrocytter podes ind i leddet i en gel-lignende stillads , med den hensigt at giver en mere jævn fordeling af celler , som tillader anvendelse af ACI teknik i en bredere vifte af omstændigheder, og at bevirke, at behovet for en periost klap transplantation . Selv om opfølgning undersøgelser viser, at dette er lige så sikker og effektiv som frie implantering af chondrocytter , er der ingen data til dato tyder på, at brugen af stilladset forbedres kliniske resultater .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------