Position: hotel888 > kræft >

historien om computere i kirurgi

   Historien om computerens forhold til kirurgi er relativt nyt betragtning af den samlede alder inden for medicin og sundhed . Computere har medvirket til at øge nøjagtigheden af kirurgi og støttede i hastighed stiger, og en større grad af ydeevne . Computere har medvirket til at øge de typer af operationer , der er mulige og øget niveauet for sikkerheden ved mange procedurer

Historie


Computere først dukkede op på scenen af kirurgi bistand i 1985 af Puma 560 . Puma var en computer drevet robot , der støttede kirurger i neurokirurgiske biopsier og øget grad af præcision kirurgen havde i løbet af proceduren . I løbet af 1990'erne , gradvist computere gjort deres vej ind i kirurgiske scene med indførelsen af PROBOT og ROBODOC . Begge edb robotsystemer gav kirurger en øget grad af smidighed og et ekstra sæt med konstant hænder . Den PROBOT hjalp med transuretral resektion af prostata og ROBODOC øget nøjagtigheden af hofte udskiftning kirurgi .

Betydning


Robotter spiller en meget væsentlig rolle i kirurgi og løbende udvide horisonten for mulige fordele i det medicinske felt . Siden deres introduktion til området, har robotter stadighed medført betydelige fordele for operationsstuen . Orthopedics bruger computere til at udføre detaljerede kirurgisk opgaver med brug af computere som Orthodoc edb robotsystem .

Effekter


Virkningen af computere på operationsstuen fortsætte med at stige med teknologiske fremskridt og øge mulighederne både på operationsstuen og udenfor. Øget forberedelse fra tre-dimensionelle kortlægning hjælper med at forberede kirurgen for drift og øger nøjagtigheden af drift og nedsætter mængden af tid en patient skal forblive på bordet . Dette fald i drift tid hjælper med at fjerne andre komplikationer, der opstår fra lange driftstider .

Typer

Computere drive en hel række robot-udstyr og gøre det muligt for lægerne at bruge dem som forprogrammerede værktøjer og endda mere stabil udvidelser af sig selv . Computere hjælper med at overvåge vitale tegn og digitalisere billeder i tre-dimensionelle udsigt til bedre bistand kirurgen . Andre typer af computere betjene via stemmekommandoer og sonde endoskopisk kameraer til at hjælpe kirurger under operationen .

Potentielle

Computere har hjulpet forskerne gøre store fremskridt med telepresence kirurgi . TelePresence kirurgi giver kirurger til at udføre operationer fra et fjerntliggende sted med et edb- robotsystem . Disse systemer vil være nyttige i kamp situationer og kan medvirke til at reducere tab på slagmarken . Ved at øge indflydelsen vifte af kirurger , kan disse systemer hjælpe med at mindske ventetiden og øge effektiviteten af hospitalet systemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------