Position: hotel888 > kræft >

hvad er primær anastomose ?

   Primær anastomose er en kirurgisk procedure, som kan anvendes til at genskabe dele af tyktarmen efter fjernelsen af sygt væv . Anastomose generelt er genetablering af to strømme . I en kirurgisk sammenhæng er en primær anastomose genetablering af to dele af et organ efter udtagelse af sygt væv . Proceduren kan anvendes efter afskæring af urinvejene ( urinrøret ) eller hals ( spiserøret ) , men ses hyppigst i tarm kirurgi

tarmsygdom


De store og små tarme ( tarme ) tilslutte maven til anus . Tyktarmen er en del af tyktarmen . En række medicinske tilstande kan påvirke funktion tarme og generel sundhed . Diverticulitis er en betændelse i buler , som kan forekomme i tyktarmen , og i alvorlige tilfælde kan medføre en overtrædelse i tarmvæggen og smertefuld lækage ind i maven . Colitis ulcerosa er en betændelse i slimhinden i tyktarmen . Crohns sygdom er en inflammatorisk tilstand , som kan påvirke alle lag af både små og store tarme . Tyktarmskræft er udviklingen af ondartede celler i tyktarmen . Alle disse forhold kan være tegn på behovet for en kolektomi .

Den kolektomi Procedure


En kolektomi er et kirurgisk indgreb har til formål at fjerne betændt , kræft eller på anden måde patologiske væv fra tyktarmen . Lejlighedsvis kirurger er tvunget til at udføre en total kolektomi , at fjerne tyktarmen i sin helhed . Mere almindeligt, en kolektomi omfatter fjernelse kun de syge del af tarmen , der forlader den resterende intakt . Kolektomier kan udføres gennem et snit i bugvæggen , eller i nogle tilfælde ved hjælp af minimalt invasiv små indsnit ( laparoskopi ) .

De kolostomi Alternativ


Når de syge del af tarmen er fjernet , funktion af de resterende dele skal genoprettes . En mulighed for at genoprette tarm funktion udfører en kolostomi . I en kolostomi , er fungerende del af tarmen ( enden ned fra maven ) tilsluttet til overfladen af maven . De resterende afsnit faldende til underlivet kan skåret eller lukket . Fastgørelse af en kolostomi taske til den nyoprettede tarm åbningen mulighed for indsamling af afføring .

Den primære anastomose Procedure

En colostomi kan være en midlertidig foranstaltning , men kan sørgeligt, socialt pinlige og reducere patientens kvalitet af livet . Alternativet er at udføre en primær anastomose , kirurgisk genforene de resterende dele af tarmen med suturer eller hæfteklammer . En fordel ved primær anastomose i tilfælde , hvor en kolostomi forventes at blive midlertidig , er at undgå traumer og omkostningerne ved en anden operation at vende kolostomi . Den største risiko for primær anastomose er , at genetablering kan bryde ned , hvilket førte til lækage ind i bughulen og infektion . Et sekundært anastomose henviser til en senere operation for at forsøge en Reconnective procedure .

et svært valg

Mens primær anastomose efter en kolektomi indebærer en risiko for sammenbrud , infektion og endda døden , er fordelen den restaurering af tarmen , som en hel og velfungerende orgel . En kolostomi , hvis en permanent , kan en kilde til vedvarende ubehag og forlegenhed . I nogle tilfælde , især hvis en nødsituation kolektomi er udført, og , kan patienten ikke har noget valg , og mindst en midlertidig kolostomi kan blive resultatet . Hvor kirurgi er planlagt , skal et vanskeligt valg gøres .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------