Position: hotel888 > kræft >

samlede ankel artroplastik diagnose

   Total ankel udskiftning ( artroplastik ) er en af flere behandlinger , der kan ordineres , når en person har reumatoid artrit af anklen eller en alvorligt kvæstet ankel . Artroplastik erstatter knogler og brusk med en kunstig fælles lavet af metal og plast . Ankel udskiftning er kun foretages, når smertestillende medicin , fysioterapi , ændringer i livsstil , seler , specielle sko eller andre behandlinger har undladt at lindre alvorlige smerter og bevægelighed begrænsninger

Diagnoser


En af de mest almindelige årsager til en total ankel udskiftning er reumatoid arthritis . Andre forhold, der kan kalde for den samlede artroplastik omfatter slidgigt , en svær knoglebrud eller komplikationer fra tidligere ankel kirurgi . Symptomer på disse betingelser indeholder svære smerter og besvær med at bevæge fodleddet . Fordi anklen er en vægtbærende led, kan disse forhold gør det vanskeligt for en person at have et normalt liv .

Ankel artroplastik


Et samlet ankel udskiftning indebærer at fjerne beskadigede brusk og knogler fra leddet. Knogler af de fælles skal være omformet til at passe den kunstige fælles . Disse knogler omfatter store knogle ( tibia ) og lille knogle ( fibula ) af skinnebenet og foden ben ( talus ) , som skinneben og lægben hvile på . Den kunstige led er så knyttet til knoglerne . Skruer kan indsættes i skinneben og lægben , eller en knogletransplantation , kan gøres til mere stabilitet.

Alternativer


Ifølge en 2003, position erklæring fra den amerikanske Ortopædisk Fod og ankel Samfund , bør alt ankel artroplastik anses som ¨¦n blandt flere muligheder . Andre valgmuligheder omfatter udjævning af flader , hvor knoglerne mødes ( debridering ) , sammensmeltning knoglerne af fodleddet , fjerne ben og procedurer, der skal genoprette ben og brusk af anklen . Den bedste fremgangsmåde vil afhænge af patienten , patientens livsstil og forholdene på det fælles .

Ansøgere

De bedste kandidater til den samlede ankel erstatning, er dem, der er ældre end 50 , ikke overvægtig og ikke meget aktiv . Det er muligt at vandre , cykle eller endda ski efter en samlet ankel udskiftning . Men mennesker, der er løbere eller gøre tunge arbejde er ikke gode kandidater til ankel udskiftning . Folk , der har diabetes , nerve problemer i deres ben eller dårligt blodomløb er heller ikke gode kandidater .

Resultater

Et samlet ankel udskiftning vil vare omkring 10 år. Selv om det genskaber nogle vifte af bevægelse til det fælles , er det ikke helt genskabe det . Total ankel udskiftninger tendens til at være mindre vellykket end hofte eller knæ udskiftninger . Folk, der har alt ankel artroplastik er mere tilbøjelige til at udvikle infektioner fra kunstige led eller kræve opfølgning kirurgi pga. komplikationer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------