Position: hotel888 > kræft >

dat & blodtransfusion reaktioner

   I en blodtransfusion , modtager du blod gennem en intravenøs slange . En risiko for blodtransfusion er forsinket hæmolytisk reaktion . Testen for en forsinket hæmolytisk reaktion er en direkte antiglobulin ( DAT ) , eller Coombs , test

Who Needs Test


Hvis du er i risiko for forsinket hæmolytisk reaktion efter at have modtaget en blodtransfusion , kan du bruge en DAT test . Folk størst risiko er kvinder, som tidligere har haft graviditeter og folk , der tidligere har haft blodtransfusioner. Du kan have haft en blodtransfusion , hvis du har haft hjerteoperation , en sygdom , der forårsager anæmi eller blodtab , eller en blødersygdom .

Symptomer


Forsinket hæmolytisk reaktion kan udvikle sig fra fire dage til en måned efter transfusion . Patienten har måske ingen symptomer , eller har en let feber . Lab tests kan vise fald i hæmatokrit , stigninger i bilirubin i blodet , og hæmoglobin i urinen .

Sådan fungerer det


Den laboratorietekniker blander din blodprøve med Coombs ' reagens til at screene blodet for bestemte blod antistoffer . Hvis dette er positivt , det næste skridt er at kigge efter immunoglobulin G ( IgG ) og supplere faktor C3d ved hjælp af en separat reagens og kontrol af en farveændring .

Fortolkning

Teknikeren vurderer resultaterne og kommer til en konklusion om , hvorvidt patienten har forsinket hæmolytisk reaktion . Overvejelser indbefatter styrken af farveskift og patientens sygehistorie og risikofaktorer som tidligere graviditet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------