Position: hotel888 > kræft >

ipaa & colitis ulcerosa

   Patienter, der lider af svær colitis ulcerosa , kan drage fordel af den ileal pouch-anal anastomose ( IPPA ) procedure . Det er en kompliceret to -delt kirurgi , der kan gøres i stedet for eller at omdirigere en proctocolectomy . I stedet for at have en permanent stomi , en åbning på kroppen for indsamling af affald , gør den procedure for patienterne at få regelmæssige afføringer

IPAA For colitis ulcerosa


I nogle tilfælde gennemgår colitis ulcerosa patienter en proctocolectomy , en proces, der omfatter fjernelse af tyktarmen . Som et resultat , der ikke længere patienter har kontrol over deres afføring , hvilket kræver en permanent stomi sættes på plads . I begyndelsen af 1980'erne , blev IPAA indført som et alternativ til proctocolectomy . For IPAA stadig patienter gennemgå fjernelse af deres store instestine , men i stedet for stomien , de vil have rekonstruktionskirurgi at oprette en ny endetarm .

om proceduren


IPAA kræver to operationer , der forekommer et par måneders mellemrum . Under den første procedure , vil kirurger fjerne tyktarmen og opføre et nyt endetarmen ved at folde over en del af tyndtarmen . Det nye område , der kaldes posen , vil blive en oplagringsplads til afføring . I en anden operation, vil kirurger fastgøre posen til anus , gør det muligt for patienten at få kontrol over hans afføring .

Støtteberettigelse


Typisk er denne procedure forbeholdt patienter, der lider af svær colitis ulcerosa , eller for patienter , der lider af colitis ulcerosa sammen med en arvelig risiko for tyktarmskræft . Læger anbefaler ikke proceduren for patienter, der har betydelige medicinske problemer , eller til patienter , der er over 60 år .

Fordele

Bortset fra at behandle colitis ulcerosa , der kun er få andre fordele for patienter, der overvejer IPAA procedure . Ved at fjerne tyktarmen , er chancen for at patienten udvikler tyk-og endetarmskræft stærkt reduceret . Den procedure vil også forbedre patientens livskvalitet . Ikke alene at patienten ikke længere har colitis ulcerosa symptomer, men han undgår også at skulle have en stomi .

Mulige komplikationer

Nogle potentielle komplikationer af proceduren omfatter bækken og sårinfektion og risikoen for intestinal obstruktion eller blokering . Hvis tarm kontrol ikke er tilfredsstillende , nogle patienter stadig kan kræve en stomi . I ugerne efter operationen , vil alle patienter opleve en stigning i hyppigheden af tarmen øjeblikke .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------