Position: hotel888 > kræft >

endoskop komplikationer

   En endoskopi er en procedure bruges til at se indre organer såsom spiserøret , maven eller tarmene . En fleksibel slange , ca ¼ en tomme i diameter , med en lille vedhæftet kamera passerer fra munden ned i halsen eller ud over at tillade læger at se eventuelle problemer, der ikke kan påvises ved hjælp af andre mindre invasive midler . På grund af karakteren af de endoskopi , kan der lejlighedsvis være risici og komplikationer forbundet med denne procedure .

Blødning


Risikoen for blødning er lille, men kan forekomme fra røret rive væv , når den passerer gennem mave- eller fordøjelseskanalen . Hvis lægen skal tage en biopsi af enhver væv , kan dette også øge risikoen for blødning . I de fleste tilfælde , er chancen for blødninger sjældne

Feber og Infektion


De instrumenter , der anvendes til en endoskopi er sterilt . der er altid risici, når fremmedlegemer føres ind i kroppen . Det er sjældent, at et endoskop til at stikke gennem fordøjelseskanalen , selv om det er muligt . Dette kan resultere i en infektion og feber . Hvis dette komplikation opstår , kan lægerne behandle det med antibiotika .

Kvalme og opkastning


I betragtning af at endoskopet kan irritere spiserøret og fordøjelseskanalen , er det ikke ualmindeligt, at patienter , der skal kvalme . Opkastninger kan også være en reaktion på denne irritation efter proceduren . Andre årsager til kvalme kan være medicin gives til en patient til at slappe af før endoskopi .

Grunde til at ringe til lægen

Læger udføre endoskopier på en ambulant , og disse procedurer er forholdsvis sikker , med lille risiko . Sjældne komplikationer såsom åndenød , alvorlige mavekramper eller smerter , blodig afføring eller synkebesvær kan kræve yderligere undersøgelser af en læge . Hvis du oplever nogen af disse symptomer efter en endoskopi , bør du kontakte din læge straks .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------