Position: hotel888 > kræft >

endoskopisk variceal scleroserende komplikationer

   Endoskopisk variceal skleroterapi ( EVS ) er en procedure , der anvendes til behandling af esophageal blødning . Denne procedure indebærer at indføre en fleksibel endoskop i spiserøret til at injicere skleroserende agenter ind i åreknuder . Varicer er udvidede vener på spiserøret , der bløder og have fatale konsekvenser i op til 50 procent af patienterne . Den skleroserende agent ødelægger varicer og forsinker blodpropper , der stopper esophageal blødninger

effusion


Et af de mest almindelige komplikationer forbundet med EVT er effusion , som er udsivning af væsker-. specifikt skleroserende agenter-i det omgivende esophageal væv . Dette medfører nekrose eller celle-og vævsdød , og kan være ledsaget af feber og smerter i brystet . Effusion forekommer i omkring 50 procent af EVT behandlinger , dog sværhedsgraden af komplikationer varierer . Hvis smerter og feber vedvare i mere end et par dage , er alvorlige foranstaltninger for at standse yderligere komplikation af effusion .

Perforering


Fordi EVT procedure involverer indsættelse af en nål i esophageal varice for at injicere skleroserende agenter , en mulighed for esophageal perforation eksisterer . Det betyder, at nålen er punkteret i spiserøret , og i mere alvorlige tilfælde , lungerne . Perforering forekommer i 10 til 15 procent af patienterne , og kan resultere i blødninger og lungeproblemer , eller i mere alvorlige tilfælde kan det føre til dybe sår . Når perforering sker, kan en patient føler brystsmerter eller synkebesvær .

ulceration


I nogle tilfælde er for meget skleroserende middel anvendes, eller den er stærk nok til at skade eller dræbe det omgivende esophageal væv , som igen skaber dybe sår . Dette også kan forekomme i procedurer , hvis en patient har en allergisk reaktion på skleroserende anvendte middel . Dette sker kun i omkring 1 til 2 procent af patienterne , men kan have fatale resultater eller producerer fistler , der er unormale passager mellem orgel overflader . Overfladiske sår forekomme hyppigere , men disse er mindre skadelige og har tendens til at helbrede sig selv .

Lungebetændelse

Lungebetændelse er en anden komplikation af EVT og er generelt forbundet med dybe sår eller udvikling af fistler i spiserøret . I dette tilfælde kan væske i lungerne generelt skal behandles med antibiotika og bryst terapi . Men hvis en fistel er til stede , kan kirurgisk reparation af væv være nødvendigt .

andre komplikationer

Fælles mindre komplikationer EVT procedurer omfatter brystsmerter , synkebesvær , feber og nogle gange infektion , der forekommer i omkring 50 procent af patienterne . Adult respiratory distress syndrome ( ARDS ) er en anden komplikation , men det er langt mere sjældne. I denne situation kan skleroserende agent ind i lungerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------