Position: hotel888 > kræft >

fordele og ulemper ved organdonation

   Organdonation redder liv . Mange organer kan doneres , herunder lever , nyrer , bugspytkirtel , hjerte og lunger . Væv kan også blive doneret , såsom hud , hornhinder og hjerteklapper . Organer anvendes til mennesker, der har alvorlige sygdomme eller vævsskader såsom alvorlige forbrændinger . Ifølge Mayo Clinic , som i august 2010 over 100. 000 mennesker i USA venter på at modtage en organdonation .

organdonation Fordele


Den største fordel ved at organdonation er det redder liv , der ellers ville være tabt . En enkelt organdonor har mulighed for at redde menneskeliv eller forbedre livskvaliteten for adskillige mennesker . Familier til organdonorer kan være i stand til at korrespondere med modtagerne af deres elskede 's organer , hvilket kan give dem den forstand, at nogle gode kom ud af tragedie , især hvis donor var meget ung . De, der donere hele kroppen ofte yder bidrag til medicinsk fremskridt , som kadavere kan anvendes til uddannelse af medicinstuderende. Der er ingen omkostninger til organdonorer eller deres familier , og kroppen vil ikke blive vansiret for begravelsesydelser.

organdonation Ulemper


På et tidspunkt , visse religioner indsigelse mod organdonation . Nu er de fleste støtte disse procedurer , så i de fleste tilfælde , at ulempe er blevet fjernet . En ulempe for organdonation er donoren eller dennes familie har ingen indflydelse på hvem der modtager donerede organer . Organer kan doneres til modtagere, som har meget forskellige religiøse eller politiske synspunkter eller at folk donor kan ikke har overvejet fortjent . Af denne grund , har donorerne til at tro alt liv er helligt og en modtager ikke er mere værdifuld end en anden .

Living organdonation


orgler tider doneret når donoren er stadig i live . Dette er især tilfældet, når en person har brug for en donation er et familiemedlem . Organer og væv , der kan komme fra levende donorer omfatter en nyre , del af leveren , lunge , tarm eller bugspytkirtel . En ulempe at leve organdonation er , at alle operationer bærer risikoen for lægefejl , infektion og endda død . Der er også en risiko for fremtidige sundhedsproblemer. For eksempel , hvis du donere en nyre , er der ingen garanti dine resterende nyre vil forblive raske gennem hele dit liv. En yderligere ulempe er den donation , kan afvises. Hvis dette sker, kan donor ende med at føle hun gik gennem ubehag og risiko for ingenting .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------