Position: hotel888 > kræft >

funktioner i hofteleddet

   Den hofteled er en af de mest alsidige i den menneskelige krop . Den fælles bold-og-stik konstruktion giver mulighed for bagud , fremad og fra side til side bevægelser samt venstre /højre rotation . Denne fælles giver både mobilitet og stabilitet i dens funktion som en stødpude for overkroppen og torso .

Bones


Knogler udgør den grundlæggende struktur af hofteleddet . Lårbenet , som er den længste knogle i kroppen og er også nævnt som lårbensknoglen , lægger ved bækken for at danne hofteleddet . Bækkenet har to depressioner , formet som kopper , kaldet acetabulum . De afrundede Lederen af lårbenet er bolden i den fælles , stramt ind i den acetabulum , som er det stik . Overfladen af begge er dækket af et tyndt lag af brusk , der udglatter bevægelsen af leddet.

ligamenter


ligamenter ( fibrøst væv , som hjælper i forbindelse led og knogler ) er en meget vigtig del af hofteleddet . Deres placering sikrer , at hoften ikke flytter ud af sin foreskrevne vifte af bevægelse , hvilket vil medføre store skader . Der er tre ledbånd . Den iliofemoral ligament forbinder bækkenet til lårbenet på forsiden af det fælles og er Y-formet . Det begrænser også Overstrækning . Den pubofemoral ligament lægger pubis ( i lysken ) til lårbenet . Den ischiofemoral ligament giver forstærkning fra bagsiden , fastgør ischium til de to fremspring (kendt som trochanters ) øverst på lårbenet .

Muskler


Den muskler i hofteled giver mulighed for at hæve og sænke ben og stabilisere handlinger stå, gå, og løb . Systemet er komplekst , der involverer flere forskellige grupper af muskler , der alle arbejder sammen om at give funktionaliteten af din hofte . Musklen involverede grupper er gluteals ( fastgjort til bagsiden af bækkenet ) , quadriceps ( knyttet til skinneben og skinneben ) , iliopsoas ( den hoftebøjer ) , hamstrings ( hofte fyldstoffer ) og lyske ( knyttet til pubis og udvidelse ned låret ) .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------