Position: hotel888 > kræft >

kirurgiske laserinstrumenter

   Når laseren blev opfundet i 1960 , få realiseret sit fulde potentiale inden for kirurgi . Men i dag er mere end et dusin forskellige typer af lasere , der anvendes af læger til behandling af en række medicinske problemer . Lasere kan gøre minutter , præcise snit på svært tilgængelige steder og forårsage minimal blodtab . Kirurgiske laserinstrumenter varierer meget og kan være ændret for at passe et bestemt program . Den bedste måde at forstå laser kirurgiske instrumenter er at udforske de mange anvendelser i moderne medicin .

Instrumenter til Oftalmologi


Måske den mest kendte anvendelse af lasere i kirurgi er Laser-Assisted In Situ keratomileusis , eller LASIK , teknologi . I LASIK operation , er Excimer lasere og laser keratomes bruges til permanent ændre formen af hornhinden til at forbedre vision . Den amerikanske FDA indeholder en liste over alle mærker af laser enheder, der er godkendt til LASIK operation . Lasere er også meget brugt i andre oftalmologisk kirurgi for at forbedre grå stær og glaukom . Laserinstrumenter bruges til at behandle diabetes nethindesygdom og diabetisk maculaødem .

Instrumenter til Dermatology


Lasere bruges af mange plastikkirurger for at fjerne uønsket lag af døde hudceller til at give patienten en mere ungdommeligt udseende . Denne proces , der kaldes ablative fraktioneret resurfacing , efterlader patienten med et lille sår , der tager et par dage til at helbrede , og bruger enten en CO2 Laser eller en Erbium YAG laser , som begge gør meget lavvandet perforeringer ind i huden . Lasere bruges også i tatovering fjernelse , hvor bølgelængder af lys er brændt ind i huden og forårsager tatovering blæk til opdeling i små partikler , der derefter ødelagt af kroppens immunsystem . Disse korte , høje energipriser sprænger bliver gennemført med Q -switched lasere , herunder Q -switched Ruby , Q -switched Alexandrit , og Q -switched Nd : YAG , alle udviklet specielt til tatovering fjernelse

Laserinstrumenter til andre . Kirurgiske indgreb


Lasere bruges også i en række operationer i stedet for skalpeller eller andre værktøjer til at lave præcise snit med minimum vævsskader . Mange kræftsvulster er fjernet ved hjælp af en række forskellige laser instrumenter . American Society for Laser Medicin og kirurgi konstaterer , at CO2 -lasere og Nd : YAG lasere er almindeligt anvendt i dag i neurokirurgi , at fjerne hjernetumorer eller lindre smerter . Laser instrumenter er også anvendes til at fjerne gallbladders og opløse sten i urinvejene . Hertil kommer , er CO2- laseren er blevet meget vigtigt i behandling larynx og svælget kræftformer , som kan behandles gennem spiserøret ved hjælp af en laser i stedet for at et snit i halsen eller hals .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------