Position: hotel888 > kræft >

mastektomi oplysninger

   En mastektomi er kirurgisk fjernelse af en del af eller hele en bryst . Mastectomies er mest almindeligt anvendt til behandling af brystkræft , men kvinder, som har høj risiko for at udvikle brystkræft undertiden vælger at gennemgå operationen . Der findes flere typer af mastectomies

Total mastektomi


Et enkelt eller samlet mastektomi er , når hele brystet , inklusive nippel og areola , er fjernet . Denne proces tager normalt omkring to timer at gennemføre , ifølge Mayo Clinic , og patienten bliver på hospitalet for en dag eller to efter operationen . Brystkræft patienter, der har alt mastectomies normalt ikke kræver strålebehandling .

lumpectomy eller delvis Mastektomi


En lumpectomy fjerner kræftsvulst mens brystet meste intakt . Størrelsen af det faste bestemmer, hvor meget brystvæv fjernes . Den procedure tager overalt fra under en time til , så længe som tre timer, og de fleste kvinder gå hjem samme dag . Patienten modtager normalt strålebehandling bagefter .

modificeret radikal mastektomi


En modificeret radikal mastektomi fjerner brystet , brystvorten , areola og de omkringliggende lymfeknuder . Denne operation er nødvendig , hvis kræften har spredt sig til lymfeknuderne . Det tager normalt mellem to og fire timer , og patienten forbliver indlagt natten over til observation .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------