Position: hotel888 > kræft >

navne på kirurgisk udstyr

   Kirurgiske instrumenter er enheder , der hjælper en kirurg gøre indsnit eller suturer , og hold eller dissekerer væv . Disse findes i forskellige former og størrelser i henhold til den særlige funktion , at de er beregnet til . Kirurgiske instrumenter er oftest lavet af rustfrit stål , men andre metaller som titanium , krom , molybdæn og vanadium kan også anvendes . Disse enheder kræver en høj grad af præcision i brug og sterilisering .

Kirurgisk Tang


Tang er mest almindeligt anvendte til at gribe fat eller separate vægge af organer , blodkar og væv . Der er dog nogle specifikke typer af tænger , såsom nålen pincet , der anvendes til at holde nåle til at udføre forskellige sutur procedurer . Nogle pincet bruges også til at levere babyer . Strukturelt har tang et håndtag i den ene ende og to knive eller knibtang på den anden og bruge princippet om løftestang til at lægge pres på den ene ende og til at forstå objekter på den anden side .

Kirurgisk Skalpeller


Disse kirurgiske instrumenter bruges til at lave fine snit under operationen. Strukturelt skalpeller har et håndtag til at holde udstyr og en klinge der er knyttet til den ene ende af håndtaget for at gøre indsnit . Knivene er meget skarpe og kan være fremstillet af medicinsk-grade fint stål , obsidian eller diamant . De er hak til at passe i et håndtag , der kan være flad eller afrundet , afhængigt af brugen af skalpel .

Retraktorer


Denne kirurgisk udstyr bruges til at holde væv fra hinanden , holde et snit åben eller holde tilbage organer , der kan blokere for operative felt af en kirurg . Retractorer kan enten være håndholdt eller den selvstændige fastholde typen . Selv om en håndholdt retractor giver større fleksibilitet i at holde Indsnit åbne eller vævet fra hinanden, et driftstilskud assistent skal holde den med hænderne , mens kirurgen opererer på patienten . Også , det bliver svært for manuelt at opretholde det ønskede niveau af tilbagetrækning hele den kirurgiske procedure . Self-fastholde retractorer kan fastgøres i en position og låst , så korrekte niveau af tilbageholdelse kan opretholdes hele tiden . Retraktorer har håndtag , der kan være hak , krog -formede eller ring-formet med vinger fastgjort til den ene ende i en ret vinkel . Afhængig af deres funktion , kan blade-tips være sløv , spidse eller har river .

Kirurgisk Saks

Disse instrumenter er nødvendige i alle typer af kirurgi . De kan bruges til at skære bandager , suturer eller endda væv . Kirurgisk saks kan bøjes buet , kroget eller lige . Afhængig af funktionen, kan kirurgiske sakse have buet eller bøjet tips . Knivene kan også komme skarpe , stumpe , en kombination af skarp-stump eller savtakket straight- kanter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------