Position: hotel888 > kræft >

stents og risici

   En stent er et lille metal rør der er indsat i en arterie , der er blevet tilstoppet , for at forhindre den i at indsnævre igen . Stenter kan placeres i forskellige dele af kroppen, herunder kranspulsårerne , carotis arterier og arterier i nyrerne og i benene . En procedure, den såkaldte ballonudvidelse udføres for at åbne den arterie første , med en lille ballon , og stenten er indsat efter ballonudvidelse . En stent kan være fremstillet af metal alene eller , mere nyligt , kan belagt med en medicin . Disse kaldes narkotika-stents , som frigiver medicin langsomt over tid at holde arterien bliver blokeret igen .

proceduremæssige risici


Den første risiko stødte med en stent er under ballonudvidelse . Et kateter er sat ind i blodkar , som kan forårsage blødninger eller skader . Hvis ballonudvidelse og stent foregår på halspulsåren , der er en risiko for slagtilfælde . En kontrast materiale eller farve der anvendes under proceduren til at vejlede placering af stenten . Denne farve kan fremkalde en allergisk reaktion hos nogle mennesker , mens andre har oplevet nyresvigt , selv om der normalt , at risikoen er begrænset til patienter med kompromitteret nyrefunktion . Indimellem kan en uregelmæssig hjerterytme udvikle sig i en patient under en ballonudvidelse , og der er altid risiko for infektion på indsættelsesstedet .

Stent Risici


Efter en stent indsættes er der en lille risiko for en blodprop udvikle på det sted, stenten , som kan forårsage et hjerteanfald eller et slagtilfælde. Risikoen for en blodprop falder efter de første par måneder efter placeringen af stenten , og patienterne typisk tage en anticlotting medicin i flere måneder efter operationen . Det er også muligt for arterierne at blive reblocked , selv efter en stent er indsat . Væv kan vokse rundt og ind i stenten , lukning arterien , og som kræver en anden procedure til at fjerne blokeringen det . Væv vækst, der forårsager indsnævring i en arterie , der tidligere var behandlet kaldes restenose .

Drug-sk Stent Risici


Udviklingen af narkotika-overtrukket eller narkotika stents har forbedret patienternes perspektiver og mindsket behovet for mere alvorlig operation for mange mennesker . Der er dog en betydelig risiko for personer , der har andre operationer snart efter at have et lægemiddel-sk stent indopereret . Fordi den narkotika, der frigives af stenten hæmmer celler, der forhindrer koagulation , patienter, som har en lægemiddelrelateret sk stent skal tage en trombocythæmmende lægemiddel , som forhindrer størkne i nogen tid efter deres procedure . Patienter, som har kirurgi er taget ud af disse trombocythæmmende medicin før operation , som kan øge koagulation risici betydeligt . Som et resultat , selv om brug af narkotika-stents er vokset betydeligt er disse stents blevet noget kontroversielt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------