Position: hotel888 > kræft >

hvad der sker når du ikke har galdeblæren ?

   Galdeblæren butikker og frigiver galde , en væske , som hjælper kroppen at nedbryde fed mad . En galdeblæren kan fjernes , hvis det bliver betændt eller forårsager en blokering i galdegang . Folk typisk leve et normalt liv efter at have galdeblæren fjernet

Bile Produktion


Uden galdeblæren , vil kroppen stadig producere galde . Nu galden bevæger sig fra leveren direkte til galdevejsnekrose og frem til tyndtarmen . Da galden har ingen steder at blive gemt , denne proces sker kontinuerligt med galden bliver frigivet i en langsom sive .

Digestion


Når galdeblæren er fjernet , vil de fleste folk fortsætter med at fordøje maden normalt . Men da galden frigives i mindre mængder , kan kroppen nedbryde mad mere langsomt, og der er en større chance for fordøjelsesbesvær.

Kost


En speciel diæt er ikke påkrævet for nogen, som bor uden galdeblæren , men da galden ikke er så let produceres , er der visse fødevarer, der bør undgås . Højt fedtindhold fødevarer og krydret mad kan være sværere for kroppen at nedbryde og kan give ubehag.

Lever Trængslen

Leveren kan blive overbelastet som følge af at have ingenting til at gemme galde . Dette kan svække leveren samt milt og bugspytkirtel . Når der er for meget galde i leveren , kan galden vende fra flydende til fast form og lever sten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------