Position: hotel888 > kræft >

kirurgiske operative instrumenter

   Hver besættelse er associeret med specifikke værktøjer af handelen er nødvendige for at udføre opgaver pænt , hurtigt og effektivt . Kirurgiske instrumenter er redskaber , som en kirurg skærer , trækker , klemmer , griber og befaler kropsvæv i et forsøg på at forbedre en patients livskvalitet . Almindelige kirurgiske instrumenter, der anvendes i alle typer kirurgi .

Skæring Instruments


Kirurger bruger to typer af instrumenter til at skære . Skalpeller består af håndtag med aftagelige vinger . Håndtag og blade kommer i forskellige størrelser . Lang skalpeller skærer sig dybt , sarte væv og kortere skalpeller skive hud og overfladisk væv . Kirurger også bruge specialiserede saks til at skære . Lige Mayo saks , eller sutur saks , klippe masker og kirurgisk udstyr . Buet Mayo saks , formet som neglebånd saks , klippe muskler , bryst , livmoder og andre tunge væv . Metzenbaum sakse er mindre omfangsrigt end Mayo saks og bruges til at skære fine strukturer .

Indtrækkelige Instrumenter


Retraktorer bruges til at adskille snit kanter og begrænse interne krop strukturer . De giver kirurger af den opfattelse, og adgang er nødvendige for at udføre kirurgi . De kan være håndholdte , en opgave, der udføres ved et kirurgisk sygeplejersker og teknikere , eller selvstændige fastholde , hvor en skralde tjener til at holde væv fra hinanden . Retraktorer har stump eller skarpe ender , og er identificeret ved deres vinger i stedet for deres håndtag .

Fastspændingsværktøj Instruments


hæmostatiske pincet klemme blodkarrene og andre hule strukturer for at occlude blodgennemstrømningen eller spild af andet organ indhold . Selv om de ligner sakse , hæmostatisk tænger har kæber med flade ansigter og kan fastgøres tænder på håndtagene , der gør det muligt kirurgen at justere og vedligeholde en passende mængde spænding på komprimerede strukturer . De tang er enten lige eller buede og varierer i design til at rumme diametre og dybder af blodkar og andre strukturer de lukker ud .

Fatte Instruments

Tang fungere som fatte værktøjer . Nogle tænger ligner en pincet , mens andre ser ud som saks med låsemekanismer , svarende til hæmostatisk pincet . Instrumenter med glatte ender bruges til at forstå og holde sarte væv . Kirurger brug pincet med tænder for at gribe hårdt væv . Tandede instrumenter kan have en enkelt eller flere tænder . Tang konstrueret til at rumme svampe eller fastgørelse Afdækningsstykker er også almindelige .

suturering Instruments

Som pincet , er nål indehavere hængslet og har låsemekanismer . Mayo-Hegar pincet har koniske kæber og ingen skærkanter . Olsen-Hegar pincet har skær ud over kæberne er nødvendige for at holde nålen . Sidstnævnte indebærer en risiko for masker ved et uheld skåret under suturering processen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------