Position: hotel888 > kræft >

bruger til gammaradiografi

   Gamma stråling har en højere frekvens og kortere bølgelængde end x-stråler, som giver denne form for stråling til lettere trænge overflader . På grund af denne ejendom , kan gammastråling udgøre en sundhedsrisiko med levende materiale , ødelægge levende væv . Gamma-stråling har en række forskellige formål på det medicinske -, fremstillings- og fødevareindustrier .

Medicinsk


Gamma stråling, kan anvendes i strålebehandling ( kemoterapi ) med henblik på at behandle kræft . Fordi gamma stråler er meget ødelæggende , er gammastråler anvendes med forsigtighed . Med gamma kniv kirurgi , er kræft områder af kroppen målrettet med små stråling sæt for at dræbe kræftceller . Positronemissionstomografi er en medicinsk billeddiagnostik teknik , der bruger et edb-system til direkte små byger af gammastråling tværs af en bestemt del af kroppen . En patient vil drikke et radioaktivt sporstof , som ophobes i den del af kroppen , der undersøges . Et billedbehandlingssystem computer vil skabe et billede baseret på, hvor lang tid det tager gamma -stråling at trænge væv . Denne teknologi lægerne kan identificere hjernesvulster , kræft , og kirtel fejlfunktioner .

Lufthavne


gammaradiografi , der bruges hyppigt i lufthavne for at skærmen bagage . Denne type stråling giver et klart billede af hvad der er i bagagen , så sikkerheden i lufthavnene kontrolpersonalet kan identificere fly farer såsom bomber eller våben . Lufthavnen sikkerhedskontrollen kan bruge gammastråling eller x -rays for at danne et billede af en passager . Dette giver sikkerhed personligt kontrollere passagererne for våben , inden de får på flyet . Gammastråling enheder er normalt mindre end x-ray maskiner , men den høje frekvens bølgelængder af denne type stråling kan skabe negative virkninger for sundheden i selv små doser .

Sterilisation


Mad og uld kan steriliseres ved hjælp af gamma -stråling . Denne type af radioaktivitet vil dræbe eventuelle skadelige mikrober og parasitter , som kan smitte mennesker . Fra 2010 , har 40 lande godkendt bestråle mange fødevarer . Medicinsk levering producenter vil bruge gamma sterilisation med henblik på at sikre, at sprøjter og handsker ikke bliver forurenet med patogener . Denne metode virker bedre end varme sterilisation , der kan ødelægge integriteten af plast .

Detection

Traditionelle gauges , som bruges til at måle mængden af et materiale i et rør eller for at bestemme mængden af et materiale i en container , er mindre præcise end gammastråling teknologi . En kulminedrift plante kan bruge en gamma -stråling detektor til at oprette en stråle når kul bliver fodret i en automatiseret tragt , der sorterer kul . Når denne stråle er brudt , fordi beholderen er overfyldt , kan en måler stoppe maskinen eller advare operatøren . Gammastråling målere kan anvendes til at måle tykkelsen af papir fremstillet på en papirfabrik med henblik på at sikre lille variation i papir bredde.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------