Position: hotel888 > kræft >

typer av fistler

   En arteriovenøs ( AV ) fistel opstår , når en kanal er dannet mellem en arterie og en vene . Vener fører blod mod hjertet, og arterier fører blod væk fra hjertet . En forbindelse mellem en arterie og en vene forårsager tryk blod fra arterie til at flyde ind i et lavere tryk vene . Resultatet er , at blodtrykket falder , hvilket får hjertet til at pumpe hurtigere . Dette sætter øget pres på hjertet , som kan føre til hjertesvigt , hvis fistel er stor.

Medfødte


Nogle mennesker er født med en AV- fistel , selv om denne betingelse ikke er fælles , i henhold til Merck Medical Library . En medfødt AV fistel er normalt lille , og vil ikke skabe problemer . Medfødte AV fistler vises normalt nær overfladen af en patients hud og skaber en opsvulmet rødlig blå patch . De kan også vises på ansigtet , som vil ligne en bule , der aldrig forsvinder . En stor AV fistel vil kræve operation for at fjerne forbindelsen mellem en arterie og en vene .

Kirurgisk


Nogle gange arteriovenøse fistler vil blive oprettet som en del af medicinsk behandling . Patienter med beskadiget eller ingen nyrer kræver dialysebehandling , en proces , der bruger en maskine for at filtrere giftstoffer ud af en patients blod . Hver gang dialyse er udført, en vene skal prikkes med henblik på at cirkulere blod gennem dialyse maskine . Hvis den samme vene er piercet med tiden , kan venen bliver ophidset , hvilket vil medføre en vene til at størkne . Evne til at størkne kan forårsage arvæv at udvikle , og som kan dræbe venen . Hvis dette sker , vil en kirurg skabe en AV fistel , som forbinder dæmpede vene til en tilstødende arterie eller vene . Da venerne ikke kan normalt modstå presset fra blod pumpes tilbage i patienten fra en dialyse maskine , kan en læge skabe en kunstig AV fistel at forstørre vene . Hvis en patient i dialyse opnår en nyre donation, vil en kirurg lukke denne kunstige AV fistel .

Skade


Den tredje type af AV fistula udvikles under ekstreme fysiske traumer . En skudsår eller en kniv sår kan forårsage indre ardannelse . Hvis denne interne ardannelse er omfattende , en fistel mellem en arterie og en vene , kan udvikle sig. Denne type fistula kan udvikle overalt en person er blevet skadet , herunder hjernen , ansigt , ben , arme og krop . Traume-baserede fistler normalt medføre alvorlige komplikationer , hvis de ikke er faste . Læger normalt overvåge en patients blodtryk efter traumer at sikre, at en AV fistel ikke har udviklet sig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------