Position: sygdoms > kræft >

Listen af kirurgiske tænger

  

Du skal bruge:
Klor opløsning
. Rengøringsmiddel med pH-værdi på 7 .
Plastic skurebørste .
Rent håndklæde .
Ultrasonic maskine og vaskemiddel .
Steriliseret tang .
Tørring bakke .

Tang er hængslet instrumenter udnyttes til at gribe eller slår objekter . Dem, der anvendes på det medicinske område er fremstillet af kvalitet kulstofstål med henblik på at modstå den igangværende sterilisation . Tang findes i to grundlæggende design , da disse er låsning og ikke-låsning sort , selv om der er mange typer af tænger inden for hver af de to grundlæggende former . Selv om forskellige midler anvendes til at sikre den gribende overflade låsning tang , er langt størstedelen hængslet på midten .

hæmostatiske Tang


Dette instrument , som har en fangst for låsning bladene udnyttes til fastspænding et blodkar i for at kontrollere blødning . Også kaldes arterie pincet , er disse instrumenter klassisk bruges af paramedicinere til at forhindre massive blodtab i alvorligt tilskadekomne patienter, der venter på at blive transporteret til hospitalet .

Kelly Tang


Kelly pincet , også kaldet Rochester pincet , ligner et par af husholdningernes saks , hvor bladet er blevet erstattet med en stump greb . Den Rochester pincet , som er tilgængelige som enten en buet eller lige instrument , indarbejde en sikkerhedslås , så at fungere som en klemme . Denne tang er designet til at gribe og holde fast på væv , herunder bristede blodkar .

Dressing Tang


Disse pincet , der er mest almindeligt anvendte til at holde og manipulere gaze og lignende gaze , der også anvendes under obduktioner . Dressing tang kan være buet eller lige , og udvalgte modeller har udseende som en pincet . Punktet eller spidsen af disse tænger er stumpe , med en ru arbejdsflade , at tilbyde greb . Bandagen pincet bruges også til debriding sår ( fjernelse døende væv og fremmedlegemer ) og når man arbejder med suturer ( sting ) .

Alligator Tang

Disse pincet , med deres lange skaft , udnyttes til at hente objekter indefra og mellem hulrum i patientens krop. Skaftet af disse tænger er sat i en vinkel på grebet , og de er designet til at have en savtakket spids , der minder om en alligator mund , hvorfra den fælles navn er afledt . Spidsen af disse tænger forbliver åben , indtil grebet ( håndtag ) er lukket , hvilket giver mulighed for effektiv fastspænding af genstande , selv i vanskeligt tilgængelige områder inden for et organ under operation . Af interesse , gøre takkede spidser af denne tænger ikke skader levende væv , som man kunne forestille sig de ville .

biopsitang

Disse pincet , som ligner den indenlandske sakse , findes i både en låsning og ikke-låsning model og kan købes med enten en lige eller vinklet skaft . Biopsitang blev designet til at gribe fat og holde levende væv og er valgt , når sarte og præcision arbejdet skal udføres .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------