Position: sygdoms > kræft >

spørgsmål om organdonation

   Organtransplantation-kirurgisk fjernelse af et menneskeligt organ , såsom en nyre , lunger eller hjerte , fra en person og dens placering i en anden-sker jævnligt rundt omkring i verden . Ifølge World Health Association , omkring 93. 000 sådanne transplantationer fandt sted i 2005

Organ Tilstand


Et af de spørgsmål omkring organdonation er en betingelse af donerede organer . National Health Service i Storbritannien rapporterede , at 26 procent af transplantationer er lavet med organer fra høj -risiko donorer , der ryges eller bruges stoffer på grund af mangel på donationer .

levende donorer


Transplantation af organer fra levende donorer-som er blevet mere udbredt i USA i de seneste år-præsenterer læger med et etisk dilemma . De skal risiko liv for en rask donor for at redde eller forlænge livet for en modtager .

organturisme


" organturisme "er et begreb opfundet til at beskrive køb af et organ fra en udenlandsk patient , der rejser til oprindelseslandet med henblik på en organtransplantation . Formidlere og udbydere af sundhedsydelser i fattigere lande rekruttere og betale , donorer , der kan donere deres organer til økonomisk vinding .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------