Position: hotel888 > kræft >

hvad betyder stomi betyder ?

   Stomi er en kirurgisk procedure , der anvendes til at skabe en åbning i bugvæggen , således at affaldsstoffer kan flytte ud af kroppen sikkert . Det er generelt udføres , når en sygdom eller operation har gjort normal fjernelse umulig

Hvad er en stomi ?


Nogle gange behandling af sygdomme i fordøjelsessystemet eller urin systemer kræver at fjerne dele af tyndtarmen , tyktarmen , endetarm og /eller blære . I nogle tilfælde kropslige affald skal fjernes fra kroppen på en anden måde på grund af en sådan operation . Det er, når en stomi er udført .

Hvornår er en Stomi fremført ?


En række betingelser kan føre til stomi . I kræft i leveren og endetarmen , traumer , forhindringer af tarmen , komplikationer med diverticulitis , og Crohns sygdom , er en stomi ofte den bedste og sikreste behandling .

Forskellige typer af stomi


Der er flere typer af ostomies . Ifølge MedlinePlus , er nogle eksempler på ostomies ileostomi , hvor kirurgen fjerner tyktarmen og endetarmen og lægger bunden af tyndtarmen til stomien (åbningen fra stomi ) , kolostomi , hvor kirurgen fjerner endetarmen og lægger tyktarmen til stomien , og urostomi , hvor kirurgen lægger urinlederne til tyndtarmen eller til bugvæggen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------