Position: sygdoms > kræft >

instrumenter , der anvendes til en laparoskopisk appendektomi

   Den appendiks er en lille pose fastgjort til tyktarmen . Det tjener intet formål , og når det bliver betændt eller inficeret det skal fjernes . En laparoskopisk kirurg vil gøre tre eller fire små indsnit , mellem en fjerdedel af en tomme og en halv tomme lang , i maven . En lille teleskopisk kamera er indsat , som sender en forstørret billede af bughulen til en tv-skærm . Kirurgen bruger dette billede til at finde og fjerne tillægget .

Trocars og kanyler


Trocars bruges til at gøre indsnit . De er meget skarpe instrumenter ,

normalt med tre point . Den trokar er knyttet til en kanyle . En kanyle er en smal slange, der er indsat i kroppen hulrum . Instrumenter vil blive placeret i underlivet via kanyle under operationen .

i maven


En insufflatoren bruges til at pumpe kuldioxid gas i maven . Dette bevirker, at maven til at udvide , så kirurgen mere plads at arbejde . En laparoskop derefter indsat . Det er en meget lille videokamera med et teleskop , der gør det muligt for kirurgen at se inde i bughulen .

Fjernelse af tillægget


Claw graspers og delfiner næse graspers bruges til at løfte tillægget og adskille det fra det omgivende væv . En Endo GIA værktøj samtidigt nedskæringer og hæfteklammer tillægget . Et af de graspers steder de afhuggede appendiks til en lille pose , der er fjernet gennem en af de indsnit .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------