Position: sygdoms > kræft >

oversigt over neonatal thymektomi

   Neonatal thymektomi er kirurgisk fjernelse af thymus hos nyfødte børn . Thymuskirtlen er relevant for det menneskelige immunsystem , der er ansvarlig for behandlingen T-celler , at frø lymfevæv via kroppens blodbanen

Thymus


Mens et barn er stadig et foster brissel producerer og opsamler store mængder af T-celler . Senere i barndommen og voksenlivet relevans og funktion af thymus falder drastisk , svarende til den formindskede betydning af mandler i mange mennesker . På grund af placeringen af thymus , har læger udnyttet muligheden for at fjerne organ for bedre adgang til hjertet i tilfælde af spædbørn hjerteoperation .

T-celler og B-celler


T-celler og B-celler er slags lymfocytter , der cirkulerer i hele kroppen . Mens begge typer er produceret i knoglemarven , bogstavet betegnelserne " T " og " B " svarer til T-celler med udløb i brissel og B-celler modnes i knoglemarven selv . Hver type er designet til funktionen af specifikke antigener er nødvendige for inddrivelsen efter kroppen lider infektion .

Post-procedure Impact


Neonatal thymektomi påvirker patienterne senere i livet ved at reducere tilgængeligheden af T-celler i kroppen . B-celler har vist sig at stige i nogle tilfælde , men generelt er upåvirket . Den langsigtede effekt af den procedure, der kan resultere i for tidlig svigt af immunsystemet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------