Position: sygdoms > kræft >

tidligt bedøvelsesmidler

   Før opdagelsen af bedøvelsesmidler , var lægeklinik en handling i sidste instans. Uanset om det har en tand fjernet, en tumor eller vækst skåret ud eller en amputeret lemmer , lidt patienter frygtelige smerte og traume

bedøvende Sponge


Det søvndyssende svamp var en meget tidlig smertelindrende enhed, der bruges så tidligt som det niende århundrede . Dens bedøvende egenskaber kom fra en blanding af ingredienser som skarntyde , natskygge og Mandragora . Vejrtrækning i røgen afsagt en patient bevidstløs , så operation kunne udføres .

Lattergas


mere almindeligt kendt som lattergas , var lattergas først opdaget i 1793 og anvendt som rusmiddel , indtil 1840'erne , da tandlægen Horace Wells eksperimenteret med det som et middel til smertelindring . Han demonstrerede dets anvendelse til en gruppe af forskere på Harvard Medical School ved bedøve en mand , før du fjerner hans tand . Da patienten stadig oplever ubehag , var Harvard forskerne ikke imponeret , selvom dinitrogenoxid stadig bruges af tandlæger i dag .

Ether


I 1846 , Boston tandlæge William TG Morton vist, at brug af æter som en narkose foran et publikum af kirurger og lægestuderende . Han fjernede en svulst fra kæben af Gilbert Abbott efter at gøre ham ånde æter gennem et specielt designet gas inhalator . Når Abbott vågnede , havde han ingen erindring om smerter fra operationen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------