Position: sygdoms > kræft >

typer af ACL reparation

   ACL er et ledbånd i knæet , der er afgørende for dens stabilitet , og en tåre kræver ofte kirurgiske indgreb kaldet podning. Grafts udføres ved at erstatte den skadede ACL med muskelvæv fra en anden del af kroppen eller en donor . I øjeblikket har 80 til 90 procent af dem, der undergår ACL reparation kirurgi forbedret knæ funktion , reduceret smerte og kan vende tilbage til at udføre fælles aktiviteter på deres liv .

Patellar Sene udtagne transplantater


I øjeblikket er patella senen graft, også kendt som ikke-udbenet sene-knogletransplantation , er den mest almindelige form for ACL graft . Denne form for ACL kirurgi udnytter den midterste tredjedel af patella senen . Knæskallen senen er et band af muskelvæv , der strækker sig fra forsiden af skinnebenet , eller skinnebenet , at knæskallen eller knæskallen . To mindre snit er foretaget på hver side af patella senen til at tillade indsættelsen af bittesmå kameraer kaldet arthroscopes at hjælpe kirurgen synlighed . En anden lille snit er lavet over den forreste del af knæet , så den midterste senen , der skal fjernes , sammen med to stykker ben på hver ende . To huller er boret ind i knoglerne på hver side af samlingen , hvor det beskadigede ACL er placeret , og derefter fyldt med graft . Transplantatet er så sikret plads ved hjælp af bioabsorbable skruer , der opløses i knoglerne over tid .

Hamstring Genopbygning


Proceduren for at udføre forstrækning poder svarer til proceduren for patella senen poder . Men i denne type ACL rekonstruktion , strimler af væv fra patientens forstrækning sener , kaldet semitendinosus (bagsiden af låret ) og gracilis ( øverste lag ) , fjernes fra forstrækning og knyttet sammen til transplantatet . Efter det beskadigede ledbånd er fjernet, er knoglen tunneller , der husede ACL lidt bredere. Huller er så boret ind i skinneben og lårben knogler i benet til at acceptere placeringen af graft . Skruer eller hæfteklammer bruges til at fastsætte nye ACL på plads .

allotransplantater


Når væv fra patienten ikke er tilgængelig , kan læger angiver brugen af væv fra en afdød donor i en allotransplantat . Dette væv kan være fra den døde krop 's patella senen, forstrækning eller akillessene . Reparation af ACL med denne teknik følger samme procedure som i patellar og forstrækning rekonstruktioner . Senen væv fjernes kirurgisk fra det pågældende område . Huller er så boret ind skadet fælles at tillade fjernelse af revet ACL og tillade placering af graft væv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------