Position: sygdoms > kræft >

om fedmekirurgi

   Fedmekirurgi bruges til at ændre anatomien i dit fordøjelsessystem til støtte i vægttab . Der findes forskellige typer af fedmekirurgi , men deres mål svarer til at mindske mængden af mad , du spiser . Dette opnås ved enten at reducere størrelsen på maven eller ved at begrænse mængden af næringsstoffer du absorbere

Historie


Der er millioner af mennesker i USA , der er overvægtige eller fede . dette fedme fører til en række sundhedsrelaterede problemer såsom diabetes , hjertesygdomme , og højt blodtryk . Fedme er beskrevet som i forhold til body mass index ( BMI ) . BMI beregnes ved hjælp af en persons højde og vægt , når vægten i kg er divideret med højden potens. Hvis din BMI er over 30 så bliver du betragtet som overvægtig , og en BMI på 40 plus , er en individuel betragtning sygeligt overvægtige . Læger tilbyder fedmekirurgi til patienter , der er stærkt overvægtige , hvor livsstilsændringer har været ineffektive .

Overvejelser


Hvis du overvejer fedmekirurgi , vejer alle de mulige risici med fordelene. Din læge kan hjælpe dig til at gøre din beslutning . Fedmekirurgi er ikke i sig selv en løsning , hvis der ikke er ledsaget af de nødvendige livsstil og kost ændringer . 10 procent af personer under denne operation er mislykket på at tabe sig på grundlag af deres manglende evne til at forblive tro mod den nye livsstil eller på grund af komplikationer som følge af operationen

Typer


Der er fire forskellige typer af fedmekirurgi . alle fire , der kræver et snit i maven . Snittet er enten en lille laparoskopisk snit eller en åben Indsnit (8 til 10 tommer incision ) . Den første type er justerbar gastric banding ( AGB ) . En justerbar gastrisk band er sat rundt om åbningen fra spiserøret til maven . Bandet justeres ved at puste eller deflatere den via en port , der er placeret under huden . Dette band bremsende mængden af fødevarer, der spises . Den anden type er Gastric Bypass ( GB ) . I denne operation størrelsen af maven reduceres permanent . Kirurgen reducerer maven til størrelsen af et æg , og derefter klemmer indgangen ind i maven. Maven og en del af tyndtarmen er så tilsidesættes. Den Gastric Sleeve kirurgi ( GS ) kun begrænser mængden af mad indtaget , ved at fjerne kun en del af maven . Den fjerde type er en Biliopancreatic Bypass med en Ulcus kontakt ( BPD ) , hvor en del af maven er fjernet , og toppen af tyndtarmen og duodenum fjernes helt .

Funktion

I en normal fordøjelsessystem , maden indtages bevæger sig fra munden til maven , gennem fordøjelseskanalen , der fordøjet af enzymer , og undervejs næringsstoffer og kalorier optages af kroppen . Maven er i stand til at holde op til 3 pints af mad , når maden er færdig med fordøjelsen i maven , er maden bevæger sig ind i tyndtarmen , hvor det er yderligere fordøjes , og når det bevæger sig på det yderligere fordøjes og absorberes . Fedmekirurgi interfererer med mængden af mad i kroppen kan rumme , og også kan forstyrre kroppens evne til at absorbere nogle af de kalorier .

Advarsel

Som enhver anden kirurgisk procedure , fedmekirurgi har risici og komplikationer , såsom blødning , infektion og lækage fra den kirurgiske placering . Patienterne kan også udvikle blodpropper , som kan rejse til hjertet eller lungerne , hvor de kan være dødelig . Fejlernæring kan opstå , hvis patienterne ikke tager deres foreskrevne vitaminer og kosttilskud , som kan føre til et andet sæt af komplicerede sygdomme . Brok er en anden komplikation , der kan opstå på det sted, hvor snit eller ar ligger i tarmen . Brok forårsager en bule , der kan blokere fordøjelseskanalen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------