Position: sygdoms > kræft >

Hvordan kan jeg vælge en robot kirurgi program ?

  Robot operation , som regel ved hjælp af da Vinci robot-kirurgi system , er stadig mere populær hos patienter planlagt for kræft operationer og andre procedurer, som involverer gynækologiske , urologiske , thorax eller hjertekirurgi . Fordi det er udført gennem et par små snit i kroppen , robot kirurgi har den fordel, at præcis og tilbyder hurtigere helbredelse gange , mindre ardannelse og bedre resultater for mange operationer . Med næsten alle større hospitaler nu hopper på robot kirurgi vognen , hvordan kan en patient vælger det bedste program

Du skal bruge: ?
Henvisninger fra den primære sundhedstjeneste læge eller speciallæge .
Ven eller et familiemedlem til at følge dig og tage noter .
Checkliste for dine bekymringer og de ønskede resultater .

Interview tre kirurger fra mindst to , hvis ikke tre forskellige hospitaler1 .
Find 04:57 kirurger der har udført den konkrete robot-kirurgisk procedure , du har brug for . Koronar bypass-operation , en hysterektomi , prostata kirurgi og en skjoldbruskkirtlen procedure alle er meget forskellige . Vil du sandsynligvis have henvisninger til en kirurg fra en specialist eller egen læge . Det er en god idé at spørge din læge til " bedst i racen " hospital lokalt har specialiseret sig i den type operation , du har brug for. Prøv at få en henvisning til en top robot kirurg på det hospital , eller ringe til hospitalet direkte . De fleste hospitaler websites vil have afdeling direktører anført. Tøv ikke med at kalde andre læger du respekt for yderligere henvisninger . Fordi du ikke ved hvilken kirurger kunne have tilgængelighed problemer , er det bedre at starte med flere valgmuligheder og derefter indsnævre den ned .
2 .
Opsætning aftaler med robot-kirurgi læger på din liste . Lav en tjekliste over dine bekymringer og spørgsmål før interviewene . Spørg en ven eller et familiemedlem til at følge dig , og gennemgå listen med dem . Hvis du bliver for overvældet eller følelsesmæssige at tage gode noter eller stille spørgsmål , kan din kammerat hjælpe .
3 .

Bestem oplevelse for hver kirurg . Du vil gerne sørge for , at din kirurg har en medicinsk grad og er bord-certificeret i den type operation , der skal udføres . Så spørg de læger , hvor mange gange de har udført robot handling, du søger , og hvor mange års erfaring , de har på området . Spørg om deres track record og resultater . Vær specifik omkring dine bekymringer for tab af funktion eller bivirkninger , der måtte opstå . Spørg om gennemsnitlige indvindingsgrad gange og eventuelle særlige situation , der gælder for dig . I tilfælde af kræft , spørger om gentagelse statistikker og post- kirurgisk behandling planer . Find ud af de bedst mulige resultater og den største ulemper .
4 .
evaluere hele kirurgiske teamets erfaring . Kirurgen bør arbejde ofte med hans eller hendes " team " og bør være i stand til at fortælle dig det antal gange , han har arbejdet med den anden eller bistå kirurg , narkoselægen og kirurgisk sygeplejerske , der vil blive planlagt for din operation . Under en anden kirurg til at hjælpe er en god idé . I tilfælde af uventede , er et andet par hænder til rådighed med det samme.

Smal dine valg til to kirurger og hospitaler


1 .

Fjern de mindst erfarne kirurger og de nyeste programmer fra din liste . Robot kirurgi har en " indlæringskurve ", og en kirurg skal udføre mindst 25 til 50 operationer af hver type bare for at være bekendt med robot -udstyr og tempoet i operationen . Selv kontroversiel , mener mange fagfolk, der 200 , 300 eller endnu flere flere operationer er nødvendige erfaring til en kirurg , inden han godt inde i området for robot-assisteret kirurgi . Fra en risiko synspunkt , jo kortere proceduren mindre stress på patienten . Indsnævre din valg til to kirurger . Du sandsynligvis vil foretrække en , men det er godt at have en back -up .
2 .
Sørg for at din operation vil blive udført på et sted , der har avanceret klinisk ekspertise . Robot operation skal udføres i en akkrediteret hospital , ambulant kirurgi center eller kræftbehandling center . Selv om dygtighed af de specifikke kirurg og team er altafgørende , skal du prøve at vælge et hospital kendt for ekspertise i den type operation , du søger , eller den type efterbehandling du har brug for, hvis det er relevant . Mange kirurger opererer på to eller flere sygehuse . Hvert hospital har sine styrker . Nogle vil have særlige centre og støtte grupper med post-operative behandlinger kun for din specifikke tilstand . Denne type hospitalet forventes at have løbende , state-of-the-art uddannelse for sine ansatte.
3 .
Sørg for at dit top-valg kirurg kan planlægge din operation i den tid ramme den ønskede . Operationer for kræft normalt udføres så hurtigt som muligt . Andre operationer kan kræve yderligere undersøgelser . Hvis din top-valg kirurgen ikke er tilgængelig, men du kan lide dit andet valg lige , gå med vores andet valg .

gode råd og advarsler


 • Brug Da Vinci lægen hjemmeside for at finde robot kirurger i din tilstand.
 • kirurgens erfaringer og resultater er de vigtigste faktorer , ikke personlighed .
 • For dem, der bor i tyndt befolkede områder , rejser til en erfaren kirurg /hospital kan være berettiget .
  ----------------------------------
  vedrører artiklen:
  ----------------------------------
  anden artikel:
  ----------------------------------