Position: sygdoms > kræft >

fjernelse af en knyst

   Knyster kan udvikle sig til det punkt, hvor operationen er nødvendig for at justere tå , lette smerter og korrekt deformitet , ifølge den amerikanske Academy of Ortopædiske Surgeons . Kirurgiske muligheder for knyst afsættelse osteotomi , exostectomy , resektionsartroplastik , arthrodese og reparation af sener og ledbånd

Osteotomi


En knyst er en bule på den indvendige side af storetåen , der består af knogler og bløddele . Knyster skyldes som regel iført stramme , smalle sko , som tvinger tå ind i en unaturlig stilling . En procedure til at fjerne en knyst er en osteotomi , Den indebærer klipning og omlaegning af de fælles .

resektion /Fjernelse


resektionsartroplastik består i at fjerne den beskadigede del af tåen fælles . Denne procedure er mere velegnet til dem, der har svær gigt , en historie om knyst kirurgi , eller er ældre . Arthrodese er fjernelsen af de berørte overflader af leddet. Ledninger, plader , eller skruer derefter indsat for at holde fælles sammen . Arthrodese anvendes til mere alvorlige problemer .

Sene Reparation /Exostectomy


Nogle gange udbedring af sener og ledbånd på den ene side af tåen udføres i kombination med en osteotomi . En exostectomy , som fjerner blot bump på tå , er sjældent anvendt, fordi storetåen vil fortsætte med at være fordrevet .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------