Position: sygdoms > kræft >

fjernelse af tånegle

   Læger anbefaler toenail fjernelse , eller excision , når en patient har gentagne forekomster af indgroet tånegl , eller fortykket toenail . Typisk findes i den store tå , behandling for begge betingelser er generelt de samme

Betydning


En indgroet tånegl der sker, når enderne af neglen er mere runde end normalt giver neglen at vokse ind i siderne af tå . Når neglen punkteringer huden , kan det forårsage infektioner .En fortykket negl vokser fra negleroden og opstår typisk, når negleroden er beskadiget . Skader på negleroden er normalt resultatet af en anden infektion , såsom fodsvamp .

Typer


Hvis du vil fjerne en indgroet tånegl det første skridt er at udføre en ringblock , som indebærer anvendelse af en årepresse til tå og indsætte en bedøvende middel . Når den bedøvende middel numbs tå , er tourniquet fjernes .Lægen vil derefter skære tåen op til neglelejet , hvis problemet er tilbagevendende lægen kan brænde negleroden med et kemisk stof, vil dette forhindre en anden forekomst af en indgroet toenail .

Fordele


Fjernelse af en indgroet tånegl stopper infektion , og giver neglen at vokse smallere end før , hvilket forhindrer en anden begivenhed .Efter behandling for en fortykket negl , følelsen af smerte forsvinder og nye glatte hud vokser , hvis den benyttede søm at være.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------