Position: sygdoms > kræft >

typer af elektriske kirurgiske sakse

   Kirurgiske sakse er en af de mest almindelige kirurgiske instrumenter , der anvendes i næsten alle laparoskopisk og åben kirurgisk procedure . Der er flere forskellige typer af sakse , der anvendes til dissekere , dividere og forme væv . Visse typer er lavet specielt til brug med elektrokauterisation , som dirigerer en elektrisk strøm gennem vævet til at brænde det og forsegle blodkarrene .

Metzenbaum Saks


Metzenbaums er den mest almindelige type af kirurgiske sakse . De ligner standard saks , men har finere tips og er typisk buede lidt for at give bedre ergonomi . Metzenbaums designet til laparoskopisk kirurgi er typisk udstyret med stik til elektrokauterisation enheder .

Hook Saks


Hook saks er mest almindeligt anvendt i laparoskopisk procedurer . Knivene er kortere end Metzenbaums og er formet som en fugl 's næb .

Bipolar Saks


Bipolar saks fungerer som Metzenbaums , men den elektriske strøm går direkte mellem knivene . Dette giver mulighed for en mere præcis elektrokauterisation og mindre skader på omkringliggende væv .

LigaSure

Denne enhed er egentlig ikke en saks , men en klemme , der har metalkontakterne i kæberne , som tillader en elektrisk strøm at passere igennem vævet og forsegle den . En vinge derefter udvider , dividere væv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------