Position: sygdoms > kræft >

vigtigheden af organdonationer for transplantationer

   Fra januar til juni 2010 , som mere end 14. 000 organer fra halv mange donorer blev transplanteret i USA Antallet af patienter, der venter for donorer , og patienter dør , mens de venter , varierer afhængigt af, om orglet er en nyre , lever , hjerte , lunge , bugspytkirtel eller tyndtarm , og om organer er kun tilgængelige fra afdøde donorer eller kan komme fra de levende . Alligevel donation er den eneste gennemprøvede kilde af organer til transplantation fra 2010

Døde donorer


Afhængig af dødsårsag , donors helbred og væv matchende til patienter på de nationale transplantation lister , kan hvert organ give organer til livreddende transplantation i op til otte patienter , såvel som diverse væv til forbedret livskvalitet . Støtteberettigede donorer næsten altid dør på hospitaler og har enten er registreret i forvejen med deres tilstand orgel-indkøbsagenturer eller har diskuteret at de agter at donere med deres familier .

Living Donation af slægtninge


Du måske kender nogen , der fik en nyre fra en levende nær slægtning . Levende donorer kan også give kamre af deres lunger eller lever og segmenter i bugspytkirtlen til transplantation i patienter , der er tæt matchet på forskellige væv karakteristika .

Forbundne Donation af Leve- Ikke- slægtninge


Ægtefæller sjældent er ens på vævet krævede typer til transplantation, til tider og ikke engang blodsbeslægtede match . Stigende antal og netværk af ikke-slægtninge har gjort " parret "eller " daisy-chain " donationer af nyrer til hinandens kære . Den teknik er blevet fast nok til, at den første pilot på et nationalt matchende program blev indstillet til at køre i oktober 2010 på tværs af 77 transplantation programmer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------