Position: sygdoms > kræft >

fjernelse af tyktarmen

   Tyktarmen er ansvarlig for forarbejdning af fødevarer i kroppen affald . Ca. 5 meter lang , er det tyktarmen består af fire dele: caecum , tillæg , tyktarm og endetarm . På grund af medicinske tilstande , kan det være nødvendigt at fjerne en del af eller hele tyktarmen

Typer


Ifølge Mayo Clinic , fjernelse af hele tyktarmen kaldes en total kolektomi . En subtotal eller delvis kolektomi udføres , når kun en del af tyktarmen er fjernet . Fjernelse af venstre eller højre del af tyktarmen er en hemicolectomy , og fjernelse af tyktarmen og endetarmen kaldes en proctocolectomy .

Årsager


Grunde til tyktarmen afsættelse voldsom blødning i tyktarmen , tarmobstruktion , en revet kolon , Crohns sygdom , colitis ulcerosa og tyktarmskræft . Tyktarmen kan fjernes som en forebyggende foranstaltning for tyktarmskræft .

Risici


Risikoen for tyktarmen fjernelse kan være alvorlige , ifølge Mayo Clinic . Komplikationer omfatter blødning , blodpropper i ben eller lunger , infektion , skade på organer i nærheden af tyktarmen og revet suturer genetablere de resterende dele af fordøjelsessystemet .

Resultater

Med tyktarmen er fjernet, kan de resterende dele samles sammen og afføring vil forlade kroppen normalt . I andre tilfælde kan de resterende tarmen forbindes til en åbning i maven , som kræver en kolostomi taske til at blive båret uden for kroppen til at indsamle afføring .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------