Position: sygdoms > kræft >

maskiner, der anvendes i operationsrummet & deres anvendelse

  

Du behøver:
velrenommeret og kompetent tatovør
. Make-up eller et organ maling .
. Lang spejl

I dag opererer værelser i større hospitaler i hele den industrialiserede verden er udstyret med en bred vifte af specialmaskiner til formål at opnå et enkelt sæt mål: at hjælpe den kirurgiske team til at udføre operationen så hurtigt og effektivt som muligt. Medicinsk teknologi spiller også en afgørende rolle i patientsikkerheden ved overvågning af vitale tegn ( kropstemperatur , blodtryk og respiration ) , advarsel om en nært forestående komplikationer , og medvirke til hoved dem ud , før de bliver livstruende . I henhold til Encyclopedia of Surgery , kan maskiner, der anvendes i operationsstuer opdeles i 4 hovedkategorier .

nød-og Life Support Udstyr


Når hjertet er blevet stoppet under kirurgi eller anholdelser uventet på operationsbordet , de patienten bliver i stand til at trække vejret uden hjælp , så en hjerte-lunge bypass maskine , også kendt som en kardiopulmonær bypass pumpe , der bruges til at fjerne kuldioxid fra blodet og erstatte den med ilt er nødvendig for at opretholde livet . En intra-aorta ballon pumpe medvirker til at reducere belastningen på hjertet ved at øge blodgennemstrømningen til koronararterier , mens patientens vitale tegn løbende overvåges og vises på maskinens konsol . En ventilator ( eller åndedrætsværn ) er ligeledes holdt i nærheden til at kontrollere eller stabilisere vejrtrækning . Infusioner med saltvand , anæstesi , blod og medicin leveres fra en programmerbar pumpe, poser af væsker suspenderet fra en intravenøs pol ved siden af operationsbordet . I tilfælde vitale herreløse i farezonen , en bærbar vogn , kaldet et styrt , genoplivning eller kode vogn , fyldt med nød genoplivningsudstyr , er altid lige ved hånden .

overvågningsudstyr


Interconnected overvågning maskiner , alle tilsluttede til patienten med elektroder og sensorer , indeholde et elektrokardiogram ( EKG ) for at overvåge hjertets elektriske aktivitet , et pulsoximeter tapede til en finger eller tå for at holde styr på indholdet af blod ilt , og en intrakranielt tryk skærm til at måle trykket af væsker på hjernen .

diagnostisk udstyr


Under operationen , især af brysthulen , kan yderligere X-stråler afslører mere end tidligere røntgen var i stand til at fange . Hvis dette bliver nødvendigt, en mobil X-ray enhed drives af et batteri-drevet generator holdes tæt på sengekanten .

nye kirurgiske teknologier

Det ideelle for alle kirurgi er at få den krævede opgave udført med minimal traume til patientens krop og med henblik herpå , er nye metoder til at reducere unødvendige risici konstant udviklet og perfektioneret . Under nogle transaktioner , meget specielt kompliceret dem , kan en kirurg nu sidder på en konsol et par meter væk fra operationsbordet og guide robotarme bedrift bittesmå kameraer eller instrumenter , mens de studerer forstørret 3-D billeder af processen , da de er projiceret på en skærmen. " Skalpeller af lys , " laserstråler , kan bruges til at brænde , skære eller ødelægge sygt væv , lukke blodkar eller fjerne svulster . Det laparascope er en fiber-optisk instrument svarende til et teleskop , men kun omtrent lige så stor rundt som en fyldepen , i stigende grad er laparoskopisk kirurgi , også kendt som minimalt invasiv kirurgi ( MIS ) , der erstatter teknikker, der anvendes til at kræve store indsnit .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------