Position: sygdoms > kræft >

typer af kirurgiske nåle & deres anvendelse

   Tre overvejelser , når de vælger en kirurgisk nål , er punkt og kropsbygning og swage . Pointen type er baseret på væv nålen vil blive brugt til at trænge igennem. Kroppen afhænger af den indsnit punkt . De swage vedrører sutur materiale og hvordan det vil blive knyttet til nålen .

Point Typer


Kirurgiske nåle er tilgængelige i flere punkt typer . Den mest almindelige er " skære punkt. " Det er normalt trekantet og har to modsatrettede skærkanter . Det bruges til at skære igennem tætte væv , og primært valgt for hud suturer . Den " koniske punkt "er rund med en tilspidset punkt . Det trænger væv ved at strække snarere end skære det . Dette gør det nyttigt for væv , der er let gennemboret . Den " afskårne punkt "er blevet varmebehandlet for at forhindre det i at bøje .

kropstype


Det kropstype henviser til formen af hele nålen . Forskellige former for hjælp tilgængelige områder , der ikke kan sutureres af lige nåle . Krumningen af en nål skaber en sti for kirurgen at følge . Den " lige type , " er fælles og let for kirurger at manipulere . Det er ofte valgt til sener eller mave- tarmkanalen reparation . Den halve krumme " ski krop "har en lige ende med en udvidet buede punkt . Denne nål er nyttigt i områder , som er svære at nå . Den " krumme krop "er en fuld halv kurve . Når de indsættes gennem væv , vil den følge sin egen buede vej til at bistå med efterfølgende sutur .

Swage


Den " swage "af en nål refererer til den vedhæftede fil i slutningen , der forbinder den til det kirurgiske tråd . En " kanal swage " har en " kanal " skåret ind i stumpe ende af nålen . Den sutur materiale indsættes i kanalen og i slutningen af nålen er krympede til at holde den røde tråd på plads . En " bor i " swage svarer til en kanal swage , men har et hul boret i enden af nålen . Den kirurgiske tråd er placeret i hullet , og det er krympede lukket . Nogle nålen kan være ikke-raenket og har en lille hul som øjet af en synål . Den sutur tråd er passeret gennem dette hul og bundet til at holde det til nålen . Raenket nåle er brugt mere end ikke-raenket dem , fordi de skaber færre væv traume ved kun at have en tråd igennem.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------