Position: sygdoms > hovedpine >

symptomer på Addisons sygdom, som tiltager og aftager

   Addisons sygdom skyldes svigt i binyrerne . Hos hunde , kan det skyldes pludselig stop steroid behandling for anden sygdom , hvilket er grunden til dyrlæger rådgive ejere til at aftage deres kæledyr 's steroid dosis . Mange symptomer tiltager og aftager , hvilket er grunden til Addison 's sygdom hos hunde er benævnt " The Great Efterligner . " Der er tre forskellige typer af kronisk Addisons sygdom-primær , sekundær og atypiske . Med den rigtige diagnose , kan hunde få medicin , der potentielt kan forlænge deres liv i flere år . Hunde kan også have en Addisonian krise , en akut fase af sygdommen involverer opkastning , diarré og kollaps . Sådanne hunde skal have dyrlægebehandling straks , hvis de skal overleve .

Sløvhed og Depression


Ofte et tidligt tegn på Addison 's er den hund , der ikke er helt korrekt . Der er intet specifikt ejeren kan pege på , men hunden er ikke opfører sig som sig selv-han er træt , mangler interesse for ting , der plejede at hidse ham og synes deprimeret . Hunden kan kvikke op midlertidigt , men efter et stykke tid sløvhed afkast . Dyrlægen kan afgøre , om Addisons er synderen ved at teste for elektrolytter for primær Addison 's sygdom , mens de sekundære og atypiske udgaver reagere på ACTH test . I denne blodprøve , er cortisol niveauer, der måles . Hunden er derefter injiceres med et hormon , der producerer kortisol . En anden blodprøve er udfærdiget en time senere . Hvis cortisol målingen er lav , og det hormon gør meget for at fremme det , Addison 's sygdom er diagnosen .

Smerter og muskelsvaghed


Et andet tegn på Addisons sygdom er intermitterende smerter og muskelsvaghed . Hunden kan ryste eller ryste . Hos midaldrende hunde , er det ofte forveksles som udbrud af arthritis . Hvis en hund pludselig tilbageholdende med at gå på trapper , eller i bilen , eller på en stol , observere den omhyggeligt . Hvis symptomerne forsvinder derefter igen et par uger senere , kan et besøg hos dyrlægen være i orden.

manglende appetit /øget tørst


Opkastning og diarré er tegn på Addison 's sygdom , men ansvarlige hundeejere tage deres dyr dyrlægen , hvis denne aktivitet fortsætter i mere end en kort tid . Mere subtil er en manglende appetit eller øget tørst , symptomer der kommer og går . Hvis hunden har normalt en robust appetit og ikke vil spise , konsultere en dyrlæge . Den kræsen Eater er mere problematisk , men tager omhyggeligt noteret af hundens spisevaner . Øget vandforbrug og den deraf følgende stigning i urinproduktion er symptomatisk for flere sygdomme , herunder nyresvigt , så enhver hund udviser denne adfærd skal have en veterinær check- up .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------