Position: sygdoms > hovedpine >

epilepsi og pludselig død

   Ifølge britiske velgørenhedsorganisation Epilepsi aktion , pludselig uventet død i epilepsi ( SUDEP ) er en sjælden tilstand , hvor en person med epilepsi dør uden synlig årsag . Betingelsen er indberettet af NYU Langone Medical Center for at være mest udbredt i yngre og midaldrende mennesker med epilepsi

Epilepsi


Epilepsi Action beskriver epilepsi som en tilstand, hvor folk har tilbagevendende anfald forårsaget af overskydende elektrisk strøm, der løber gennem hjernen . Denne bølge af elektriske aktivitet blokke og forvirrer beskeder, der sendes fra hjernen til andre dele af kroppen .

Historie


Awareness gruppe Epilepsi Ontario rapporter SUDEP at have været kendt siden det 18. århundrede med lidt jord , der gøres i forståelse af tilstanden . I 2010 Epilepsi Action rapporter uforklarlige dødsfald hos en person med epilepsi er klassificeret som SUDEP .

Definition


Ifølge NYU Langone Center , skal tre faktorer, der spiller sammen for en død at blive klassificeret som SUDEP . Den første faktor er pludselig , uventet død , det andet er manglen på en åbenbar årsag og endelig ofret måtte have haft epilepsi .

Risikofaktorer

En række grupper er i fare for SUDEP , der er opført af Epilepsi Action som folk med dårlig kontrol af beslaglæggelser og dem, der har anfald i søvne . Andre risikogrupper omfatter personer med indlæringsvanskeligheder , unge voksne mænd og dem , der har store , pludselige ændringer i antiepileptisk medicin .

Fakta

NYU Langone Medical Center beskriver risikoen for mennesker med epilepsi , der lider af SUDEP som meget små . For de fleste mennesker med den betingelse , er risikoen 1 ud af 3000 per år . For folk med mere hyppige anfald risikofaktoren er omkring 1 ud af 300 året .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------