Position: sygdoms > hovedpine >

allergi over for rotter

   Rotter har taget på mange roller i livet for mennesker i dag og gennem historien . De fleste ser dem som skadedyr , nogle ser dem som kæledyr , og andre ser dem som en værdifuld ressource i medicinsk laboratorieforsøg. Rotte allergi er ikke en fælles emne , fordi de fleste mennesker undgå kontakt med rotter . Dette er ikke tilfældet for dem , der har rotter som kæledyr eller arbejde tæt med rotter . Der er et par forhold, som folk bør kende rotte allergier

Teorier /Spekulation


Rotte allergier er mest almindelige i mennesker , der har tæt kontakt med rotter på daglig basis . Laboratorium arbejdstagere, er de mest tilbøjelige til at udvikle en rotte allergi , fordi de arbejder med mange rotter og er konstant udsat for rotte skæl og urin . Ifølge ImmunoCAP InVitroSight , mellem 10 % og 33 % af laboratoriets arbejdstagere, der håndterer små dyr som rotter udvikler lab dyr allergi inden for 3 års ansættelse . De, der ejer rotter som kæledyr kan opleve, at de er allergiske over for rotte skæl , urin eller spyt .

Årsager


Rotte allergi er forårsaget af udsættelse for rotteurin , skæl ( skur hud partikler) , og spyt . Skæl og spyt tørre op og blive skællet og luftbåren . Følsomme håndterer der indånder partiklerne er underlagt en allergisk reaktion . Fordi symptomerne er et resultat af indånding , kan en person, der ikke er direkte i kontakt med rotten også være genstand for en allergisk reaktion . Rotteurin kan findes på fødder og krop af rotter , kan så direkte kontakt medføre allergiske reaktioner på huden .

Symptomer


Ifølge Allergi sager , en undersøgelse viste, at rotter forårsage mere hud baseret allergiske reaktioner som i modsætning til respiratoriske problemer . Det protein, der findes i rotteurin kan forårsage kløende udslæt på huden . Rat allergener har også vist sig at forårsage astma og andre luftvejslidelser spørgsmål , nasale betændelse , løbende næse , kløende udslæt , og pink øjet . Disse symptomer er mest almindelige i lab arbejdstagerne .

Overvejelser

Konstant udsat for rotte allergener øger følsomheden og symptomer . På grund af dette, kan det starte ud som en mild og næppe mærkbar reaktion på rotter kan stige over tid . Mange laboranter ender med at skifte erhverv på grund af sværhedsgraden af deres symptomer .

Forebyggelse /Solution

For dem , der holder rotter som kæledyr , er der et par skridt , der kan træffes for at mindske eller fjerne symptomer . Når skæl og spyt bliver luftbårne , kan de lander på møbler eller bliver fanget i tæppet . Støvsugere , der har et HEPA ( High Efficiency Partikelemissioner Arrestance ) filter kan bruges på tæpper og møbler for at fjerne allergener . Personer med allergen -følsomme hud bør overveje håndtering kæledyr rotter med handsker . En undersøgelse viste, at den irriterende protein, der findes i rotteurin var stærkere i ældre mænd , så de yngre , hunrotter kan være et bedre kæledyr mulighed for følsomme husstande .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------