Position: sygdoms > hovedpine >

Cushings sygdom & graviditet

   Cushings sygdom er et hormon sygdom, hvor en tumor får kroppen til at producere store mængder af cortisol , en stress hormon . Mens flere områder i kroppen kan producere en stor effekt , er Cushing 's sygdom begrænses til de tilfælde forårsaget af en svulst i hypofysen i hjernen . True Cushings sygdom er sjælden i graviditeten , fordi det normalt er ledsaget af andre hormonelle ændringer, der gør undfangelsen usandsynlig . Når det sker , kan det resultere i alvorlige komplikationer for både mor og foster .

Normal Cortisol Funktion

Cortisol er normalt udskilles af binyrerne . Normal cortisol produktion er afgørende for en myriade af kropslige funktioner , herunder regulering blodtryk og blodsukker . Lav cortisol niveauer kan resultere i svaghed , anoreksi , kvalme og opkastning , diarré og forstoppelse , endda chok og død . Cortisol produktion i binyrerne er kontrolleret af sekretionen af andre hormoner fra hypothalamus og hypofysen i hjernen . Tumorer i nogle af disse steder kan forårsage Cushing 's sygdom .

Cushings syndrom

Cushings syndrom henviser til enhver tilstand, hvor et overskud af kortisol-lignende stoffer forårsager en klynge af symptomer . Ligesom Cushings sygdom , er det sjældent findes hos gravide kvinder . Symptomerne omfatter normalt centripetal fedme ( en omfordeling af fedt væk fra lemmer og til underlivet og tilbage ) , træthed , svaghed og højt blodtryk . Den mest almindelige årsag til Cushings syndrom er administration af kortikosteroider ( kortisol-lignende medicin ) , som anvendes til at behandle en lang række lidelser .

undfangelse og Tidlig Graviditet

Tumorer at øge niveauet af cortisol , især de hypofysen og hypothalamus , som regel undertrykke ægløsning , hvilket gør graviditet umulig . Det er muligt , dog for tumorer at udvikle i løbet af en graviditet . Denne omstændighed er tænkt at tage højde for de tilfælde af Cushings sygdom, som er blevet observeret under graviditet . Diagnosticering Cushings sygdom under graviditeten kan være en udfordring , da cortisol niveauet i normale kvinder stige markant som svar på de almindelige hormonelle forandringer , der sker , når en kvinde er gravid . Cushings syndrom kan forekomme i graviditeten, hvor en kvinde er givet kortikosteroider til behandling af en anden lidelse .

Komplikationer ved Cushing 's sygdom i Graviditet

Høje niveauer af cortisol alene under graviditet synes ikke at være forfærdelig skadelig for fosteret . De fleste komplikationer set fra Cushing 's sygdom i graviditeten skyldes virkninger på sundheden hos moderen , hvilket igen kan påvirke sundheden af fostret. Den mest almindelige mødre komplikation er forhøjet blodtryk , hvilket kan føre til en meget alvorlig komplikation til graviditet kaldet præeklampsi . Cushings sygdom kan også prædisponere en kvinde mod diabetes under graviditeten. Disse betingelser kan føre til fostrets vækst begrænsning , præ-sigt levering og endda fosterdød .

Behandling Graviditet

Den foretrukne behandling af Cushings sygdom er kirurgisk fjernelse af svulsten . Medicin til behandling af sygdommen er undertiden effektive , men de fleste der ikke kan anvendes, mens gravid . Maternel kirurgi og anæstesi kan være kompliceret i forbindelse med graviditet , afhængig af generelle sundhed hos moderen og fosteret . Derfor er milde tilfælde af Cushings sygdom normalt ikke behandlet indtil efter fødslen . Alvorlige tilfælde kræve en nøje afvejning af risici og fordele , før du fortsætter med kirurgi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------