Position: sygdoms > hovedpine >

blodcirkulationen i benene uorden

   Perifer arterie sygdom er en lidelse , der reducerer blodcirkulationen i benene og kan resultere i skader på nerver og andre ben væv . Denne betingelse kan behandles med medicin eller kirurgi

Årsager


Ifølge det amerikanske National Library of Medicine , er perifer arterie sygdom forårsaget af en indsnævring og hærdning af en patients arterier fra plaque oprustning kaldes åreforkalkning .

Risk Faktorer


Perifer arteriesygdom er almindelig hos mænd over 50 år gammel , og denne lidelse er mere tilbøjelige til at udvikle sig i folk med forhøjet blodtryk , diabetes eller unormale blodets indhold af kolesterol .

Symptomer


Patienter med perifer arterie sygdom kan opleve træthed , smerter eller andre følelser af ubehag i deres lår , kalv eller fodens muskler .

Tests

En læge kan anvende prøver , såsom en angiografi af benet arterier , en Doppler ultralydsundersøgelse af et ben eller en ankel brachialis indeks test , der sammenligner blodtrykket i benene og armene til at diagnosticere perifer arterie sygdom .

Medicin

Læger kan ordinere acetylsalicylsyre eller clopidogrel at forebygge blodprop dannelse i arterierne . Patienter med perifer arteriel sygdom kan tage cilostazol at spile arterier eller anden medicin til at lindre smerter og reducere kolesterolindholdet i blodet.

Surgery

Alvorlige tilfælde af perifer arterie sygdom kan kræve arterie bypass operation i et ben eller en ballonudvidelse og stent placering i en berørt ben arterie .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------