Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er meningen med fibrose ?

   Bindevæv udføre væsentlige funktioner inden for alle områder af kroppen . Fibrose udvikler sig i områder, hvor skaden er til stede , eller det kan være resultatet af en lidelse i kroppen . Fibrose kan blive en invaliderende og endda fatal tilstand , afhængigt af kilden af oprindelse og de områder af det berørte organ

Identifikation

Bindevæv vises i hele kroppen i cellerne og i den ekstracellulære matrix , ifølge Human Genome Project . Den ekstracellulære matrix huse i nærheden celle næringsstoffer og hjælper med at koordinere cellulære processer inden for forskellige områder af kroppen . Fibrose opstår, når bindevæv vises i store mængder , ifølge Israel Institute of Technology . Ardannelse er en form for fibrose , der opstår, når helbredende processer overkompenserer for en skadet eller beskadigede område. Forhold, som fibrose udvikler sig til en kropslig lidelse kan i væsentlig grad forringe kroppens normale funktioner .

Funktion


Når fibrose udvikler i en region af kroppen , visse strukturelle , metaboliske og immunsystem funktioner kan lide , i henhold til Israel Institute of Teknologi . Bindevæv yde strukturel støtte ved at opretholde kroppens form og udfylde områder mellem de indre organer . Metabolisme funktioner omfatter levering nødvendige næringsstoffer fra blodet i forskellige områder af kroppen , samt fjerne affald. Med hensyn til immunsystemet funktioner , indeholder bindevæv de anvendte materialer til at bekæmpe bakterielle trusler . De giver også byggematerialer nødvendig, når skader opstår .

Årsager


Fibrose fremstår som arvæv formationer forårsaget af skade eller tilstande, hvor kronisk inflammation er til stede , i henhold til Human Genome Project . Fibrose kan udvikle sig som et symptom på en anden mere alvorlig tilstand som sklerodermi , som er en autoimmun sygdom, der involverer huden og blodkar , ifølge CureResearch . Det kan også skyldes langvarig skade til et område af kroppen , såsom sker med lang tids udsættelse for skadelige materialer . I nogle tilfælde kan genetiske mutationer også bidrage til dens udvikling.

Cystisk Fibrose


Cystisk fibrose er en recessiv gen lidelse , der forårsager luftvejsinfektioner , vejrtrækningsproblemer, unormal hjerterytme og underernæring , ifølge Human Genome Project . Med denne betingelse synes fibrose i sved kirtler i kroppen . Sved arbejder som smøremiddel i luftvejene og forhindrer kroppens væv fra udtørring . Fiber ophobninger i svedkirtlerne forhindre væske i at flytte om på lunger og væv . Da dette er en kronisk , fremadskridende sygdom personer diagnosticeret med den typisk lever op til 30 år efter diagnosen er stillet .

lungefibrose

Pulmonal fibrose er en form for permanent lungeskade , der påvirker en anslået 128. 100 amerikanere om året Ifølge Koalitionen for lungefibrose . Fibrose vises i lungevæv og årsager åndedrætsbesvær , åndenød ånde og tør hoste . Udvikle ar årsag væggene i lungerne til at stivne , som svækker vejrtrækning kapacitet ifølge MayoClinic . Dette er en fremadskridende sygdom med mange forskellige årsager , hvoraf nogle omfatter erhvervs-og miljømæssig eksponering for toksiner og forurenende stoffer , stråling , kemoterapi og gastroøsofageal reflukssygdom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------