Position: sygdoms > hovedpine >

hvordan man kan læse medicin etiketter

   Medicin etiketter kan ofte overset af patienterne . Men de giver nyttige og vigtige oplysninger . Før du tager en ny medicin , skal du omhyggeligt gennemgå stoffet etiketten . Det vil ikke kun fortælle dig hvem du skal ringe til , hvis du har spørgsmål , men også navnet og styrken af lægemidlet samt vigtige oplysninger om sikkerhed . Når lægen ordinerer dig en ny medicin , så spørg ham , om det er sikkert at tage med dine andre lægemidler . I nogle tilfælde kan medicin reagere med andre lægemidler . Overveje de mulige bivirkninger ved at tage en medicin og dele dine bekymringer med din læge .

Du skal bruge:
Drug label


1
Undersøg etiketten på receptpligtig medicin flasken eller emballagen . . Navn, adresse og telefonnummer på apoteket , der fyldte recepten er opført . Den læge, der ordineret medicinen er også angivet. Hvis du har spørgsmål om din recept , så ring enten lægen eller på apoteket . Hvis du ringer til apoteket , skal du måske til at give dem identifikationsnummeret på medicinen . Dette nummer er også opført på etiketten , under apotekets oplysninger .

2 .
Bemærk navnet på den patient, der får den medicin , som også er noteret på medicinen etiketten . Dette kan hjælpe med at forhindre dig i at blande op medicin , når der beskæftiger sig med flere recepter . Kun den person, der er noteret på det stof etiketten bør tage det medicin .
3 .
Læs brugsanvisningen under information om apoteket og patienten . Det kan sige noget lignende : " Tag en kapsel to gange dagligt i 15 dage. " Følg disse instruktioner nøje. Hvis du tager en pille en gang om dagen , tager det på samme tidspunkt hver dag . Hvis du har brug for at tage mere end ¨¦n pille daglig , plads dem jævnt ud . For eksempel , tage en pille med morgenmad og den anden med middag .
4 .

Tjek navnet på den medicin , der er opført under brugsvejledningen . Efter medicinering navn er styrken af medicinen. For eksempel kan etiketten se sådan ud : " Amoxicillin 250 mg . " Amoxicillin er det stof , som er en type af antibiotika . Mængden af stoffet i hver kapsel er 250 mg .
5 .
Undersøg antallet af genopfyldninger tilbage på recept . Ikke alle recepter vil have refill kvoter . Det kan sige "Nej refills " eller det kan sige " en refill . " Efter antallet af refills , vil lægemidlet mærket også fortælle dig udløbsdatoen . For eksempel kan det sige " Brug før 7/7/15 . " Må ikke bruge et lægemiddel fortid dets udløbsdato
6 .
Læs advarslerne på etiketten . For eksempel kan en advarsel være at du ikke skal kombinere medicin med alkohol . En anden advarsel kan meddele Dem, at medicin kan gøre dig svimmel . Hvis du har nogle bekymringer om mulige bivirkninger , som svimmelhed , så tal med din læge eller apotek .

----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------