Position: sygdoms > hovedpine >

rutinemæssige blodkemi scoringer & hvad de betyder

   Blodkemi test bruges til at vurdere omfanget af kemiske stoffer i blodet . Disse oplysninger giver lægerne at vurdere en række betingelser , og det giver indsigt i funktionen af organer . Blodkemi testresultater , eller scoringer , levere data om elektrolytter , kvælstof niveauer og glucose . Scores er givet som milligram per deciliter ( mg /dL ) og milliækvivalenter /l ( mEq /L )

Natrium


En blodkemi score på elektrolytter leverer data om natrium niveauer. Sodium fungerer som en regulator af vand i kroppen , og det er nødvendigt at sende elektriske signaler til hjernen og musklerne . Natrium niveauer spiller også en rolle i udviklingen af hypertension , og blod kan testes for høje indhold af natrium som en faktor med denne betingelse . Normal score er 135 til 145mEq /L.

Kalium


Blodprøver for kaliumniveauet er færdig , fordi kalium medvirker til at regulere hjerteslag . Hvis det kalium -niveau er for lavt eller for højt , kan det forårsage uregelmæssige hjerteslag . Et niveau , der er for store, også kan forårsage nyresvigt og celleskader . Normal score er 3,5 til 5mEq /L.

Chlorid


Chlorid niveauet kontrolleres med en blodprøve , fordi klorid regulerer væske i kroppen . Hvis niveauet af klorid bliver for lav , kan nødvendige kemiske reaktioner ikke forekomme i kroppen . Normal score er 98 til 106mEq /L.

Triglycerider

triglycerid blodkemi score angiver kroppens evne til at metabolisere fedt . Et højt niveau af triglycerider sammen med kolesterol , øger risikoen for at udvikle åreforkalkning , som er smallere og åreforkalkning . Normal score er 40 til 160mg/dL for mænd og 35 til 135mg/dL for kvinder .

Kolesterol

Et af de mest almindelige blod kemi test for folk er for kolesterol . Denne test score angiver typer og mængder af kolesterol i kroppen . Disse niveauer anvendes som en screeningsmetode til at vurdere risikoen for at udvikle hjertesygdom . Det ønskede område for denne score er 120 til 220mg/dL .

Kreatinin

Kreatinin er et stof, filtreret gennem og udskilles via nyrerne , og for meget af det i en blodprøve kemi score indikerer en nyre problem . Høje kreatinin niveauer også kan være forårsaget af dehydrering eller muskelskader . Normale niveau er 0,6 til 1. 2mg/dL .

Glucose

Glucose er en form for sukker der findes i blodet . Dens niveauer er relateret til kost , og det skal fastholdes i visse mængder til at give energi til kroppen . Out-of- balance niveauer af glukose kan forårsage problemer , herunder diabetes , som er forårsaget af et højt glukose niveau . Normal score er 70 til 110mg/dL når fastende og 85 til 125mg/dL tilfældig .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------