Position: sygdoms > hovedpine >

tegn og symptomer på STREP hals hos voksne

   Strep hals er en smertefuld og smitsom tilstand , som kan overføres fra person til person via luftbårne bakterier ( nysen og hoste ) , eller fra delte spise redskaber. Efter at være blevet udsat for STREP bakterier , de fleste mennesker begynder udviser symptomer inden for en uge

Husk at de almindelige symptomer på halsbetændelse-. ondt i halsen , hævede mandler , og hævede lymfeknuder-er også almindelige symptomer af andre lidelser , såsom virusinfektioner og tonsillitis . Kun en læge vil være i stand til at afgøre, om dine symptomer er tegn på halsbetændelse , ved at tage en hals kultur og afprøvning specifikt for tilstedeværelse af STREP bakterier .

halssmerter og synkebesvær

Med hensyn til bakteriel årsager til ondt i halsen , STREP er den mest almindelige årsag . Typiske betingelser forårsaget af STREP omfatter pludselige halsbetændelse uden andre forkølelsessymptomer , såsom nysen eller hosten , betændelse i hals væv; smerter og ubehag ved at synke , og en følelse af " trykken " eller stamme på bagsiden af halsen , feber over 101 grader Fahrenheit . Det er vigtigt at huske på, at enhver hals ømhed varede længere end 48 timer warrants opmærksomhed af en læge .

rød og hævede mandler , undertiden med hvide pletter

En anden afslørende tegn på STREP infektion er hævelse af både mandler , samt nærområdet omkring dem , såsom den bageste svælg væggen . De hævede mandler og omegn også tendens til at vende en dyb rød farve , og kan senere udstille hvide pletter . Disse hvide pletter er kendt som follikler , hvorfor tilstanden er også kaldet follikulært tonsillitis .

hævede, ømme lymfeknuder på halsen

Lymfeknuder er hvide blodlegemer , der indeholder organer , der er en del af immunsystemet , og som befinder sig i hele kroppen . De hjælpe immunsystemet til at identificere og afværge infektioner , bakterier , og fremmede stoffer .

Når der lider af STREP hals , lymfeknuder , der er på begge sider af den forreste del af halsen , hæver og kan føle bud og smertefuld ved berøring . Der er også lymfeknuder er placeret under kæben og hagen , som også kan blive hævet , ømme og smertefulde at røre ved STREP hals .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------