Position: sygdoms > hovedpine >

Hvad er tegn og symptomer på adrenal sygdom ?

   binyrerne sidder på toppen af nyrerne og producere forskellige hormoner , herunder kønshormoner og cortisol , som hjælper din krop reagerer på stress . Der er forskellige binyre sygdomme, som kan forårsage kirtler til at producere enten for meget hormon eller ikke nok . Symptomer på disse sygdomme i høj grad afhænge af , om de få binyrerne til over-eller under-producere hormoner .

Vægt ændringer

Diverse binyre sygdomme kan forårsage vægttab eller vægtøgning . Personer med Cushings syndrom , en tilstand forårsaget af en overproduktion af kortisol , er ikke kun normalt overvægtig, men de kan også have overskydende fedtdepoter , specielt på ryggen mellem skuldrene . Omvendt dem med Addison 's sygdom , en tilstand, hvor binyrerne ikke producerer nok cortisol , oplever ofte vægttab og tab af appetit .

træthed og svaghed

Både Cushings syndrom og Addisons sygdom kan forårsage træthed og muskelsvaghed . Svaghed er også et symptom på andre adrenal lidelser , herunder både kræft og benigne tumorer , og hyperaldosteronisme , en tilstand, hvor binyrerne producerer for meget aldosteron , et hormon , der hjælper med at kontrollere natrium og kalium i blodet .

Blood Sugar ændringer

Lavt blodsukker er en af symptomerne på Addisons sygdom , mens høje blodsukker er en vigtig symptom på Cushings syndrom . Ifølge den amerikanske Urologiske Association Foundation , 80 procent af folk med Cushings også har diabetes . Instituttet siger også , at kræft i binyrerne kan producere diabetes , mens hyperaldosteronisme kan producere nogle af de symptomer på diabetes , såsom overdreven tørst og vandladning .

Blood Pressure ændringer

Blodtrykket er et andet område , hvor for meget eller for lidt cortisol kan have en effekt . Ifølge American Urological Association Foundation , har 80 procent af Cushings syndrom , der lider af forhøjet blodtryk , som også er et symptom på adrenal kræft . På den anden side , en liste over de Mayo Clinic lavt tryk som en af de almindelige symptomer på Addisons sygdom .

Seksuel dysfunktion

Seksuel dysfunktion er eksklusivt til Cushings syndrom og lignende tilstande , der fører til et overskud af cortisol . Det indebærer en række symptomer , ifølge Mayo Clinic , herunder nedsat libido , erektil dysfunktion og uregelmæssig menstruation . Cushings og lignende lidelser ofte årsag overskydende hår vækst , især hos kvinder .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------