Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er forskellen mellem zegerid & Prilosec ?

   Prilosec og Zegerid er begge stærke medicin, der bruges til behandling af mave lidelser . Selv om medicin er kemisk ens , Prilosec og Zegerid fås i forskellige former og har forskellige bivirkninger

Aktive Ingredienser


Både Prilosec og Zegerid indeholder omeprazol , en protonpumpehæmmer , der stopper maven i at producere syre . Men , Zegerid indeholder også bagepulver , der opsuger overskydende mavesyre og gør den mere effektiv i kampen mod gastroøsofageal reflukssygdom ( GERD ) og halsbrand .

Bruger


Prilosec og Zegerid begge anvendes til behandling af halsbrand , GERD og mavesår . Ifølge WebMD , er imidlertid Zegerid anvendes til patienter med en højere risiko for maveblødning .

Dosering


Over-the- counter Prilosec er kun tilgængelig i tabletform , men Zegerid er tilgængelig i både pille og pulverform . Pulveret gør medicinen nemmere at sluge , da det let kan opløses i et glas vand .

Side Effects

Mens begge lægemidler kan medføre forstoppelse , hovedpine , diarré , mavesmerter , kvalme og svimmelhed , Prilosec kan også forårsage rygsmerter og en vitamin B12 -mangel , hvis det tages for mere end tre år .

Lægemiddelinteraktioner og forsigtighedsregler

Hverken Prilosec eller Zegerid kan tages med atazanavir eller nelfinavir . Hertil kommer , hvis du har højt blodtryk eller er på en saltfattig diæt , kan din læge ikke anbefale Zegerid for din tilstand , som Zegerid indeholder natrium , i modsætning til Prilosec .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------