hvilken slags læge er nødvendig for neuropati ?
Position: sygdoms > hovedpine >

hvilken slags læge er nødvendig for neuropati ?

   Perifer neuropati er en sygdom kategori , der omfatter nogen af en række symptomer som følge af nerveskade eller usædvanligt nerve adfærd . Neuropati kan variere fra desorienterende til smertefuldt at invaliderende , afhængigt af patientens , oprindelsen af problemet og udviklingen af tilstanden. Neuropatiske symptomer kan ikke automatisk tilskrives en bestemt oprindelse . Læger skal undersøge årsagen i hver patient , og smertebehandling specialister kan ofte hjælpe adresse smertesymptomer

Hvad er perifer neuropati ?

Perifer neuropati er det udtryk , der beskriver og skade eller sygdom , der påvirker dele af nervesystemet uden for hjernen og rygmarven ( deraf udtrykket " perifere ' ) . Hovedsagelig nogen nerver uden for disse regioner i teorien kan blive påvirket af en neuropati .

Hvilke typer af neuropati ?

Mononeuropathies er forhold , der påvirker kun en enkelt nerve , sådan er i en patients arm eller fod .

polyneuropati opstår, når flere nerver opfører sig dårligt, samtidigt , ofte i forskellige områder af kroppen , og på en måde , der vises sammen .

Hovedparten af neuropatier er " erhvervet " fremkaldt af en ekstern eller miljømæssig faktor , såsom en infektion , skade , dårlig ernæring eller endda et toksin . De sjældnere familie af arvelige neuropatier er genetisk nedarvet af børn fra forældre . Der kan også være " idiopatisk " neuropatier-hvor betingelsen er ætiologien ikke kan bestemmes

Oversigt over årsager

neuropatier kan manifestere på forskellige måder, alt afhængig af nerve /s påvirket, og årsagen til nerve . skade .

Karpaltunnelsyndrom skyldes hyppige gentagne bevægelser , såsom tunge skrive , og kan forårsage alvorlige smerter , følelsesløshed eller besvær i hånd og fingre bevægelser.

Andre mononeuropathies kan være forårsaget af konstant eller gentagne pres på et område af kroppen-såsom albueregionen eller radial nerveskade , som kan være forårsaget af hyppige pres på albuerne .

Polyneuropatier kan være forårsaget af en række faktorer, herunder visse virale infektioner , ernæringsmæssige mangler , autoimmune reaktioner ( hvor immunsystemet misidentifies nerve celler som fremmede patogener ) , eller diabetes eller alkoholisme , for at nævne nogle få .

Overvejelser i søger behandling

Når der søger behandling , er det ofte klogt at starte med din praktiserende læge, eller en relevant specialist , der er fortrolig med dig og din sygehistorie .

Valget af hvilke læge for at se , vil sandsynligvis blive stærkt afhængige af denne historie, og arten og alvoren af symptomerne . Nogle tilfælde af neuropati kan kræve noget mere end en hvileperiode , eller ændre i vaner ( såsom at forebygge eller overflytte pres på visse områder af kroppen ) .

En bred vifte af læger

En patient med diabetes , for eksempel , der begynder oplever tidlige symptomer på neuropati ( såsom snurren og følelsesløshed i arme eller ben ) bør straks kontakte den læge, der er mest fortrolige med hans medicinske historie, eller en læge velbevandret i diabetesbehandling .

Men hele spektret af læger, som kan blive opfordret til at behandle eller bidrage til diagnosticering og behandling af en hypotetisk neuropati er ganske bred . Fordøjelsessymptomer kan begrunde inddragelse af en gastroenterolog . Urogenitale symptomer kan tyde på konsultation hos en urolog eller OB /GYN . Orthopedists , neurologer , immunologer , ernæringseksperter , toksikologer eller smitsomme sygdomme specialister er blot nogle af de medicinske eksperter, som kan blive opfordret til at deltage i neuropati behandling løbet af deres karriere .

De specifikke læger , der bliver involveret i et konkret tilfælde , vil afhænge af identifikation af symptomer og processen med at indsnævre sandsynlige årsager og finde veje til behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------