Position: sygdoms > hovedpine >

der bør undersøges for sekundære årsager til osteoporose ?

   Ved sekundær osteoporose , forårsager en underliggende medicinsk tilstand eller andre faktorer knogletab . Dette er i modsætning til primær osteoporose , som er forbundet med alder , køn og slægtshistorie

helbredstilstande

Mennesker med endokrine lidelser , såsom leddegigt , er i risiko for at udvikle sekundær osteoporose . Gastrointestinale sygdomme og kost lidelser , såsom cøliaki eller en manglende evne til at absorbere vitamin D , er også forbundet med den betingelse . Leversygdom og visse kræftformer også bidrage til sekundær osteoporose .

Medicin

Mange receptpligtige lægemidler forårsage tab af knoglemasse. For eksempel er anti-afvisning narkotika til nyretransplanterede patienter en risikofaktor for osteoporose . Kortikosteroider anvendes til behandling af autoimmune sygdomme som Crohn 's sygdom kan forårsage knogler tab , som kan antikonvulsiva og nogle behandlinger mod kræft.

Kost og Substance Abuse

Diætmad eller stofmisbrug vaner kan bidrage til at udvikle sekundær osteoporose . For eksempel kan en kost med animalsk protein årsag knogler tab , mens en kost lavt calcium og D-vitamin hæmmer tilstrækkelig knogle produktionen . Rygning og overdreven brug af alkohol er også risikofaktorer .

Identifikation

Hvis du er i fare , så tal med din læge . Få regelmæssige knogletæthed screeninger . Hvis du ikke er under en læges omsorg for en medicinsk tilstand , så fortæl din læge om dine risikofaktorer .

Forebyggelse /Solution

Foretag ændringer i livsstil for at reducere risikofaktorer som kost -eller alkoholforbrug . Hvis din risiko faktorer er forbundet med medicinske tilstande eller receptpligtig medicin , gøre livsstil og kostændringer til bekæmpelse af tab af knoglemasse.

Tip

En sund kost og tilstrækkelig motion kan mindske sværhedsgraden af sekundære osteoporose .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------