Position: sygdoms > hovedpine >

hvad er de forskellige statiner ?

   Statin narkotika er en af de mest ordineret lægemiddelklasser dag . Mens primært tænkt som kolesterol -sænkende medicin , de har mange andre fordele , herunder at nedsætte risikoen for hjerteanfald og død hos dem med koronararteriesygdom ( CAD ) . Statiner er det første lægemiddel af valg til behandling af forhøjet LDL -kolesterol , eller "dårlige " kolesterol . De blev først introduceret på markedet i 1980'erne

Atorvastatin


Atorvastatin , eller Lipitor er fremstillet af Pfizer . Pfizer har anført, at Lipitor er den mest forsket statin på markedet . Lipitor er 100 procent syntetisk , sammenlignet med andre statiner , som er afledt af svamp . Lipitor er også effektiv til at sænke triglycerider .

Simvistatin


Simvistatin , eller Zocor blev godkendt af FDA i 1991 . Denne kraftfulde statin kan reducere LDL -kolesterol med 50 procent . Zocor er fremstillet af Merck og Co Det kan tages af patienter så unge som 10 år gammel . Folk allergisk over for stivelse , talkum , cellulose , lactose, magnesiumstearat , jernoxid eller titandioxid bør ikke tage Zocor , da disse er inaktive ingredienser i stoffet .

Pravastatin


Pravastatin , mærke Pravachol eller Pravigard , er fremstillet af Bristol-Meyers Squibb . Den blev godkendt af FDA i 1991 og stammer fra en støbeform hedder Nocardia autotrophica . Det kan tages af børn helt ned til otte år gammel .

Fluvastatin

Fluvastatin , eller Lescol eller Lexcol XL blev godkendt til brug i 1993 . Det er fremstillet af Novartis og er en af de mildere statiner .

Lovastatin

Lovastatin er fremstillet af Merck og Co og fik FDA godkendelse i 1987 . Det er også sælges under varemærkerne Mevacor , Advicor og Altoprev . Det findes i både almindelige og tid -release tabletter. Store mængder af grapefrugtjuice bør undgås under Mevacor .

Rosuvastatin og Pitavastatin

Rosuvastatin eller Crestor er fremstillet af AstraZeneca og blev godkendt til brug i 2003 . Det er en af de stærkeste og mest effektive statiner . Det er for nylig blevet kritiseret for ikke at blive grundigt undersøgt inden de kommer ind på markedet . Pitavastatin , eller Livalo er det nyeste ankomsten til statin markedet . Det er fremstillet af det japanske selskab KOWA og har været anvendt i Japan siden 2003 . Det blev godkendt af FDA i august 2009 og vil være tilgængelig i USA i 2010 .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------