Position: sygdoms > hovedpine >

farveblindhed teori

   Det menneskelige øje og hjerne arbejder sammen om at oversætte lys i farve . For farveblinde , har øjet ikke skelne farver som andre ser dem . Ifølge Dr. JM Cohen , en optometrist der arbejder med farveblinde , en af tre farver detektorer er fraværende eller mangelfuld . Nogle enkle dagligdags opfattelser blive et problem . For eksempel er blinkende lys i vejkryds enten rød eller gul . For nogle mennesker er der ingen måde at vide med sikkerhed. Valg af tøj , der matcher sokker og vælge gaver er alle meget vanskeligt , hvis ikke helt frustrerende for en person, der er farveblinde .

Årsager

Genetik er den mest almindelige årsag til farveblindhed . Hunnerne bærer genet , men mandlig børn er som regel modtagere af manglen . Ifølge statistikker ca 1 ud af 8 mænd i modsætning til 1 ud af 100 kvinder har den betingelse . Eye , nerve-eller hjerneskade kan også være en årsag til farveblinde tendenser . Den mest alvorlige form for farveblindhed er forbundet med øjenproblemer som dovent øje .

Typer

Den mest almindelige form for farveblindhed er rød-grøn , en tilstand, hvor røde og grønne ligner den samme farve . Sværhedsgraden kan være meget milde eller ekstreme . Den anden mest almindelige form er blå-gul . Selv om det ikke er meget almindeligt , dem der lider af blå-gul farveblindhed forvirre nogle nuancer af blå med grønne , og nogle nuancer af gult med violette . Achromatopsia , manglende evne til at se nogen farve , er den mindst almindelige .

Ulemper

Color blindhed kan påvirke en persons håb om en karriere . Farvesyn er afgørende for karrieren for piloten , farveprint og fotografi . Unormalt farvesyn kan endda være farligt i visse situationer , såsom i jernbane og vand navigation . Brandslukning , militæret og de retshåndhævende forbud personer, der er farveblinde fra nogle positioner . Erhverv , der har brug for arbejdstageren til at skelne farver , er heller ikke egnet til farveblinde , for eksempel kød inspektører og diamant bedømmere .

Berømte Color blinde

Ironisk nok Emerson Moser , Crayola ledende farvekridt maker , afslørede , at han var blå-grøn farveblinde . Barn tv-show vært Mr. Rogers , John Dalton ( der udviklede teorien om atomare struktur ) , forfatter Mark Twain og skuespiller Paul Newman alle indrømmede også at være farveblinde . Andre med den sondring var sangere Bing Crosby og Meatloaf .

Misforståelser

Color blindhed betyder ikke nødvendigvis, at de, der lider af denne betingelse ikke kan se farver på alle. Mindre end 1 procent kan kun se i sort med hvidt .

Forsigtig

Specielt tonede kontaktlinser og briller er de seneste hjælpemidler til farveblinde . Selv om enheder hjælpe med at skelne farver , giver de ikke normalt farvesyn . Folk skal bruge dem med forsigtighed .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------