Position: sygdoms > hovedpine >

Diamox & emfysem

   Mange forskellige sygdomstilstande kan blive forværret af medicin . Dette er kendt som et stof-sygdomstilstand interaktion og opstår , når et lægemiddel har en bivirkning , der væsentligt forringer den enkeltes sygdom . Et sådant samspil opstår , når patienter med svær lungesygdom , ligesom emfysem , tage en medicin kaldet Diamox

Emfysem


Emfysem er en form for kronisk lungesygdom , der oftest skyldes rygning . I denne særlige form for lungesygdom , har den lille luftsække i lungerne , kaldet alveolerne , er blevet beskadiget . Alveolerne er lavet af tynde , sarte slimhinder og har ansvaret for udveksling af ilt og kuldioxid mellem den luft, vi indånder , og vores blod . Når alveolerne er beskadiget , kan kuldioxid og ilt ikke nemt udskiftes , og kuldioxid hober sig op i blodet . Patienter med emfysem har åndedrætsbesvær, så de ofte føler sig trætte og kortåndet og kan have andre symptomer som hoste eller hiven efter vejret .

Diamox


Diamox ( udtales dye-ah-MOX ) er navnet på en medicin også kendt som acetazolamid ( ah-ceet-ah-zol-ah-myde ) . Denne medicin anvendes til at behandle flere medicinske tilstande , herunder glaukom , ødem eller hævelse forårsaget af hjertesvigt , visse typer af epileptiske anfald og bjerg eller højdesyge . Acetazolamid arbejder primært ved at hæmme et enzym i kroppen der omdanner kuldioxid opløst i blodet til at bicarbonat .

kuldioxid


kuldioxid eller CO2 , er et affaldsprodukt fra vores normale stofskifte og er normalt udskilles fra kroppen gennem lungerne eller omdannes til bikarbonat ( HCO3 ) af enzymer og udskilles gennem nyrerne i urinen . Diamox forhindrer omdannelse af kuldioxid til bikarbonat og fører til øget niveauer af kuldioxid i blodet . I en sund person , ville lungerne være i stand til at fjerne de ekstra kuldioxid blot ved at trække vejret hurtigere . Hos personer med kroniske lungesygdomme , dog den beskadigede lunger er i stand til at reagere på de øgede kuldioxid niveauer , og kuldioxid hober sig op i blodet . Kuldioxid er en sur substans , og øget kuldioxid i blodet kan føre til en farlig tilstand kaldet acidose .

Symptomer på Acidose

Når pH balance i kroppen er for lav , som i acidose , den mest almindelige præsenterer symptom er tung , hurtig vejrtrækning . Fordi mennesker med lungesygdomme ikke kan være i stand til at øge deres hastighed eller dybde vejrtrækning , kan dette symptom være fraværende . I stedet kigge efter symptomer som kvalme , opkastning , hovedpine eller forvirring og døsighed . De døsighed og forvirring kan udvikle sig til koma eller død , hvis acidose ikke behandles hurtigt .

advarsler og forsigtighedsregler

Patienter med kroniske sygdomme kan opleve ødelæggende bivirkninger , når de tager medicin , der er skadelige for deres tilstand . Det er vigtigt, at personer med kroniske sygdomme, der ikke tager nogen medicin , medmindre det på rådgivning fra en autoriseret læge , og patienterne skal give hver af deres læger og apoteket med en komplet medicin liste og sygdomshistorie .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------